En fin människa

Häromdan pratade jag med en utlänning. Mina språkkunskaper är inte de bästa i främmande språk och hennes var inte heller så bra, varken i svenska eller finska. Hon hade bott ett år i vårt land, engelska kunde hon bra, men det kan inte jag. Finska kan jag bättre än hon och svenska kunde hon nästan inte alls. Men vi pratade ändå en god stund och blandade friskt, joka toinen sana in english, and a little på svenska! 😀 Hon var så strålande glad och tyckte om människorna i vår stad, ung, gift och väntade barn, en pojkbaby fick jag veta. Hoppas att nångång få träffa henne igen! Det var faktiskt första gången jag pratade med någon som bar slöja, med bara ansiktet synligt. Hon kom från Kosovo, en fin människa, önskar henne och hennes familj allt gott i framtiden!

Annonser

0 thoughts on “En fin människa

 1. livsnjutarn

  Där var jag jobbade kom det in många nationaliteter och nog var det svårt många gånger. Men med teckenspråk och penna och papper kom vi långt. Dagtid fanns det tolk att tillgå då det behövdes.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Säkert var det svårt när det var viktigt att förstå och bli förstådd och ord inte fanns!
   Grattis förresten, såg just att det var du som skrev den 500:de kommentaren sen 2.7 här! 🙂

   Gilla

 2. serenity

  Bär dom slöja i Kosovo ? Har träffat några därifrån men det var förstås män dom flesta ? Ja jag vet inte ?

  Gilla

  1. lma7

   Det var på det där cafeet, du vet, dit kommer folk av olika nationaliteter! Vanligtvis gott om tid att prata. Man vet aldrig vilka trevliga människor man får träffa där, en riktig oas!

   Gilla