Läste i dag…

… att äldre människor får alldeles för mycket mediciner! Felmedicinering är vanligt påstås det, allt för stora doser av rätt medicin är inte heller bra. Symptomen behandlas i stället för orsaken och så ordineras en ny medicin mot biverkningarna från den förra o.s.v

Hur har det blivit så här, ska vi igen skylla på att läkarna samarbetar med läkemedelsfirmorna och att det är pengar som styr det hela?

Jag har nog blivit ordinerade en massa mediciner för diverse krämpor under mitt 70-åriga liv, men som tur är har det varit mer eller mindre tillfälligt. Ibland har problemen åtgärdats kirurgiskt och mediceringen har kunnat avslutas. Ibland har det varit tillfälliga kurer och värkmediciner. För tillfället är det enda preparat jag använder ett blåbärsextrakt för mina grönstarriga ögon.  Och någon enstaka gång en fjärdedels sömntablett, men jag är ju inte ännu någon åldring och bestämmer själv vad jag stoppar i mig! 😀

Ha en bra dag med eller utan piller! 8)

0 tankar på “Läste i dag…

 1. AH

  Ojdå, jag börjar väl nog få accepera att jag hör till de äldre. Det är klart att läkarna behandlar symptomen och inte orsaken. De har väl inte ännu hittat någon medicin mot åldrande.

  Gilla

   1. AH

    Nej nu skall inte Miss Förstånd börja generalisera och dra alla män över samma kam. Det är nog bara ett undantag att jag är äldre än män i samma ålder.

    Gilla

    1. lma7 Inläggets författare

     Inte drar jag någon kam över alla män, det skulle jag inte hinna med! 😀 Du kan nog lita på O Förstånd! :D(Det är mitt riktiga namn!)

     Gilla

     1. AH

      Trevligt att få veta initialen till ditt förnamn också men du borde skriva ut hela namnet för att undvika missförstånd.

      Gilla

 2. scriptrix

  Tyvärr tror jag att det är så att läkarna samarbetar med läkemedelstillverkarna. Här var det för några månader sedan ett teveprogram om en äldre kvinna som var läkemedelsförgiftad. Hon förlorade elva år av sitt liv, alla trodde att hon var dement. Men det var inget fel på henne. Sedan hon slutade med medicinen är hon fullt frisk. Men de elva förlorade åren får hon ju aldrig tillbaka. Inga pengar i världen kan ersätta det!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Den här professorn i geriatrik säger att det är väldigt roligt de gånger man kan bota sjukdomen bara genom att ta bort läkemedel! Jag tycker det skulle vara roligare ifall de aldrig skulle ha proppat i dem dessa medel! 😕

   Gilla

 3. geta

  Läkarna vill så gärna skriva ut mediciner när de inte kan nånting annat. Minns en läkare som blev ilsken då han ville skriva ut smärtstillande åt mig och jag sa det är onödigt för jag kommer inte att ta den. Jag ville bara ha en remiss till en fysioterapeut men det trodde han inte skulle hjälpa men det gjorde det!!!
  Ha det bra!

  Gilla

 4. livetsmeningar

  Jag håller med om att läkarna skriver ut för mycket mediciner. Läkemedelsfirmorna får lov och sluta med att muta läkarna med gratisprodukter och olikba bonus(?)! Otroliga summor de vinner på att få oss lurade att vi skulle behöva mediciner i det oändliga!
  Nya muthärvor som borde redas upp!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Tror du har alldeles rätt, det tycks vara viktigt att folk stoppar i sig piller till ingen nytta för dem sjäv, bara till nytta för någon annans pengabörs! 😦

   Gilla