Hur blev det så här …

För 10-20 år sedan höll jag stenhårt på att här skall det inte användas internet, ALDRIG! På jobbet skaffades en dator till chefen och hon hade all möda i välden att klara av den. Men småningom gick det bättre och hon satt där så nöjd och glad och klickade på tangenterna!

Sen blev det tal om att ”markpersonalen” skulle skriva rapporter på dator och överge penna och papper. Men den här tanten var mycket glad att få gå i pension innan det verkställdes!

Som pensionär beslöt jag att äldre människor inte skall behöva befatta sig med internet. All information de behöver få skall ske på samma sätt som det gjort förut. Allt ska fungera som förr! Men det gör det bara inte!

För att ens lite hänga med i utvecklingen började jag ana att nu får jag nog börja tänka om. Tanken på en dator och internet mognade mer och mer och för mindre än två år sedan gjordes slag i saken och jag trasslades in i nätet!

Här sitter jag nu nöjd och glad för min blogg, som jag startade efter fyllda 70 år. Ja – hur kunde det bli så här?? Men ”roko kaar som int kan änder se”, det gäller tydligen också tanter! Tror jag! Man kan ju vara en ”kärring mot strömmen”också här! 😀

0 tankar på “Hur blev det så här …

 1. decemberbarn

  Samma sak här. Jag skulle ALDRIG befatta mig med en dator. Något sådant skulle inte komma innanför de här fyra väggarna. Kanske jag skulle orkat att hålla emot, om det inte varit för de två ännu hemmaboende döttrarna. De tyckte att en dator skulle underlättat deras skolarbete, och så blev det.
  Så nu sitter jag här och knappar vareviga dag, och konstaterar att jag inte skulle klara mig utan dator 🙂

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Decemberbarn, så är det, ger man lillfingret tar den båda händerna. Men när man en gång har den måste man ju använda den, så den inte bara står och samlar damm! 😀

   Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   För mig låter det nästan som en dåklo kvinno och det är något helt annat, en rittian dåkelskalla! 😉

   Gilla

 2. mumsen

  Dååglit bra gjort. Har en 80-årig tant som jag försöker övertala om datorn och berättar om dess förträffligheter, men men det ser dåligt ut för hon bromsar så fort jag säger dator hmmm. Så vi får vara glada att vi började före åtti då 😀 ))) Visst är det roooligt. Fortsatt trevlig kväll o kramar

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Hej Mums, ibland undrar jag om det finns någon som är äldre än mig, som bloggar och råddar på här, åtminstone har ingen erkänt att de skulle vara det. Men alla vill ju inte avslöja sin ålder! 😀 Kram och gonatt!

   Gilla

 3. mumsen

  Sist o slutligen är bloggare ganska ålderslösa utom att en del höhö ugha minns o andra minns inte riktigt. Men alla åldrar har ju minnen så det jämnar ut sej. Kramg’natt o sov sött

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Kanske det är bra att man inte här alltid kan se hur gammal eller ung någon ser ut, man har bara den skrivna texten att koncentrera sig på! Kram!

   Gilla