Trött

Gammal och trött – hör det automatiskt ihop eller varför hör man så ofta just den kombinationen? Sjuk och trött hör kanske mera till samma kategori. Ålderdom i sig är ju ingen sjukdom. Förstås vet ju inte jag hur det är att vara (riktigt) gammal! – Men som yngre när barnen var små och senare med större barn och jobb var jag oftare trött än jag är nu. Det var ju mera man MÅSTE orka med då också. Väckarklockan bidrog till tröttheten, natten blev ofta för kort. Kan så vara att man blir fortare trött vid 70 än vid 35, men gammal och trött känner jag mig inte! 😀  Detta som en tröst till de yngre, som kanske tänker att det måste vara tungt att vara gammal! 😀

I kväll skall jag gå och lyssna på en yngre människa , som skall berätta om att vara trött i huvudet!

Ha en bra dag alla!

0 tankar på “Trött

 1. vandravidare

  Faktiskt tycker jag att jag bara börjar känna mig piggare med åren 🙂 Eller kanske man blir mer förståndig, man behöver inte fläng åpåå hela tiden.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Men Vandris, int sku ja ork fläng åpåå i skoje varinda dag 😉 Men man ska göra det som känns bra, då blir det rätt!

   Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Scriptrix, då tror jag att du har varit ganska pigg hela livet, och ännu piggare blir du med åren. 😉 8)

   Gilla

 2. oops

  Varför i herrans namn skall ni skylla på åldern om ni är trötta. Jag skulle förklara saken med att det blivit för lite sömn. Man blir inte tröttare med åren, utan saken är den att man vågar bekänna att man är trött. T.ex. i ungdomens tider var man uppe nästan hela weekenden, men ack och ve om man bekände att man var trött. Sanningen och visheten växer med åren. 😉

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Oops, lite klokare har du säkert blivit, så att du nu antagligen sover när du har tillfälle att göra det 😉 Ifall inte bokstavskombinerandet hindrar dig, men det har ju ingenting med trötthet att göra! 8)

   Gilla

 3. livetsmeningar

  Jag brukar fråga min mamma hur gammal jag ska bli för att bli lika hurtig och verksam som hon…kanske ändå för ngr år sen. Nu tycker jag att jag börjar vara lika pigg som hon. Klart att hälsa och positiv omgivning gör sitt.

  Gilla