Utbränning

Som pensionär kan man väl inte bli utbränd eller … det kallas nog något annat då t.ex. depression, antar jag. I går var jag och lyssnade på en som genomgått det hemskt svåra tillstånd då väggen kommer emot och det inte går att fortsätta som förr. Modigt att gå ut och berätta hur det kändes och vad som hände. Hon har dessutom skrivit boken: Trött i huvudet, och den har jag läst halva nu. (Brott och straff får vänta, izvinite, Fjodor!) Hennes bok är läsvärd för alla stressade nutidsmänniskor, som har stora krav på sig själva att vara duktiga.

  Hon som berättade och har skrivit boken är en ung, före detta ”närpesgröbbo” som heter Harriet Jossfolk-Furu.  — Hon har också skrivit en annan bok som jag köpte. Den heter: Då långt borta är hemma, nio röster  om österbottnisk emigration till Nya Zeeland. Den ville jag ha därför att jag har en brevvän där. En vän som inte fått något brev med ”snigelpost” av mig på väldigt länge. Men så går det när man trasslar in sig i nätet. Man blir ”kåtabränd!” 😀

0 tankar på “Utbränning

 1. scriptrix

  Med all respekt för alla dem som drabbats av utbrändhet, något som jag undrat mycket över är varför tidigare generationer aldrig blev utbrända eller gick in i väggen. Andra sjukdomar som t.ex. cancer, hjärtfel och slaganfall och annat har ju funnits i alla tider.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Det är väl som med mobbning, det ordet fanns inte heller! Jag tror nog att folk kunde bli utmattade förr också. Men det är väl nog större risk nu när alla måste vara såå duktiga, eller tror att de måste.

   Gilla

 2. oops

  Numera är det mycket mera krav på prestationer och allt vad vi bör hinna med, samt krav på hur bra vi måste vara, och vart vi har rest. Det som gjordes tidigare, var närmast för att få mat på bordet och inte för att imponera på grannarna, tror jag åtminstone.

  Gilla

  1. lma7

   Tro vad du vill, men den viktigaste personen i ditt liv lär vara du, och den viktigaste i mitt liv är jag. Och den personen måste vi sköta bra om och vara snäll emot annars kan det gå illa … då har ingen annan någon glädje och nytta av oss heller …

   Gilla