Kall vinter

Det ska bli den kallaste vintern på 1000 år har jag hört. Men det tror jag när jag ser det. Ingen hade sagt att det skulle bli varmaste sommaren på 100 år och ändå blev det så senaste sommar.

Men som tur är har jag fått tag på MYSKOXULLGARN, som är 8 gånger varmare än fårull. Jag har redan stickat ett par strumpor, men tyvärr var det ett beställningsarbete, så jag får ingen nytta av dem själv. Och garnet är också mer än 8 gånger dyrare än vanligt ullgarn. Kanske är det något lurt med alltihop! Men säkert behöver myskoxar på Grönland varma pälsar, det tvivlar jag inte på 😀

Ifråga om kommande vinter får vi hoppas det bästa, vara beredd på det värsta och ta emot det som kommer, vad annat kan vi göra? 8)

0 thoughts on “Kall vinter

 1. scriptrix

  Ja, det vore ju intressant att veta vad de hade för vintertemperaturer år 1010! 😀 När våren 2011 kommer så får vi se vad vi har haft för vinter.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Vintern 1966 var det mellan -30, -40 grader hela februari och nästan halva mars och vi överlevde nätt och jämnt! 😛 Blir det kallare än så …. ja vi får se vad som händer 😮

   Gilla

 2. scriptrix

  Jag vill minnas att vårvintern 1968 hade vi 43 minusgrader i Kokk … nej, jag menar Karleby … nej, jag menar Gamlakarleby. Då var det kallt!

  Gilla

 3. oops

  Den vintern gick jag 1,5 km till skolan fastän det var -40 grader. Inte hade jag sådana halare som finns nu att sätta på sig, det var bara lager på lager. Jag tror nog att jag vill stanna inne ifall det blir så kallt.

  Gilla

 4. elovena

  Huuu! 😮 VAR har du fått såna hårresande uppgifter ifrån, int väl av nån virrpanna??? 😀 Jag har sett en fågel frysa ihjäl utanför fönstret när det var minus 38. 😦 Det vill jag helst slippa se nån mer gång……..

  Gilla

 5. Zwei

  Dags att meditera lite om den så ofta omtalade växthuseffekten snart? Som filosof har man naturligtvis vissa faktabaserade tankar om den saken också.. 8) 😉

  Gilla