Äldrerådssamling

I dag har jag varit på Seniorpunkten i Smedsby där  äldreråden var samlade för att lyssna till ordförande för svenska seniorerna i Finland, Gunvor Brettschneider. Mycket bra funderingar om positivt åldrande och vad som borde göras för allas välbefinnande, trygghet, ekonomi, hemvård och allt som hör åldrandet till. Äldrecentrum Österbotten jobbar med ett projekt för hälsa och livskvalitet för äldre med Ann-Sofi Smeds-Nylund och Ulla-Britt Ingman som projektarbetare i samarbete med äldreråden i svenska Österbotten. De har utarbetat ett strategiprogram som också betonar de lokala äldrerådens roll i den kommunala beslutsprocessen. Äldreråden bör beredas delaktighet i beredning av ärenden som direkt påverkar de äldres hälsa och välärd.

Det skulle finnas mycket att skriva i detta ämne, vi blir ju alla åldringar om vi får leva, men det får bli en annan gång!

Trevlig kväll! 8)

0 tankar på “Äldrerådssamling

 1. vandravidare

  Perfekt! Som alltid borde man fråga ”specialisterna” inom området men tyvärr görs det inte ofta så.Trevlig kväll till dig med !

  Gilla

 2. lma7 Inläggets författare

  Visst är det viktigt att få vara delaktig i beslut som gäller ens eget liv, äldre som yngre, sjuk som frisk!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Roligt att höra, Yvonne! Nästan hela mitt yrkesverksamma liv har handlat om åldringsvård och nu är jag snart vid ”vägändan” själv. Därför vill jag gärna vara med och påverka som ”en droppe i havet”! 😀 Åtminstone får jag reda på för egen del vad som är på gång. Men äldreråden har ju inte någon som helst beslutanderätt.

   Gilla