Tre bröder

Är det någon som känner igen dem ? De skulle vara omkring 150 år nu ifall de levde. Alla tre är farfars bröder, fotograferade hos Anthony Gozinski, West Superior, USA. Två av dem kom aldrig tillbaka till Finland. Han som sitter i mitten har ättlingar här i trakten, för han kom tillbaka! Ska inte avslöja mera nu just!

0 tankar på “Tre bröder

  1. lma7 Inläggets författare

   Elovena, vill du att jag ska förklara släktskapen här eller mera privat? Vill du vara släkt med dem så är du lika mycket släkt med alla tre, det är jag! 😀

   Gilla

 1. mrwalker

  Stiliga gossar! Det var stora saker att fotografera sig på den tiden. Tänk vilken fin kvalitet som har hållit så länge. Man vill gärna se en färgbild från vår tid som skulle hållit, tyvärr kommer alla färgfoton att blekna bort. Kanske de digitala håller men kommer det att finnas apparater att se dem med efter 50 år?

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Mrwalker, visst är de stiliga, vet inte exakt årtal, när de lät sig fotograferas men det är nog mer än 100 år sedan.
   Jag har fotograferat fotot satt in det i fotogalleri och beskurit bilden. Tyvärr är jag nybörjare och inte så inkommen i alla finesser. Visste inte vad jag skulle göra åt det vänstra hörnet, jag borde få lite undervisning! 😀

   Gilla

 2. mrwalker

  PS.
  Det enda minuset är att den som kopierade har fuskat lite, det övre vänstra hörnet borde ha fått mera efterbelysning vid kopieringen. DS.

  Gilla

 3. mrwalker

  Det är inte mycket att göra åt om du inte är specialist och har tillgång till PHOTOSHOPs
  proffsvariant. Låt det vara som det är, kopistens slarv är ju rent av charmigt. Det är bara mina ”ilaka ögon” som bråkar.

  Tänk att fotot är så gammalt och med så fin gråskala fortfarande! Tidens tand har ju lett till lite rispor men annars så är det ju en fantastisk bild.
  Såg du förresten dokumentären om ”Disfarmer” en porträttfotograf från ung. samma tid som ditt foto är? De bilderna är i dag värda multum!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Vi har ganska många ”amerikabilder” från samma tid och som tur var tog jag reda på vem personerna var så länge min far levde, och skrev namnen bakom.
   Dokumentären om Disfarmer har jag inte sett, finns den på nätet ?

   Gilla

 4. elovena

  Int behöver du förklara nåt… här åtminstone, jag tror jag kan räkna ut unjifäär hur det ligger till. 🙂 Det var riktiga karar på den tiden, elä va? 😀 (Ennen oli miehet rautaa, laivat oli puuta hiiohoi… 😀 )

  Gilla

  1. lma7

   De verkar ha varit lite som nomader den här släkten, flyttat lite hit och dit! 😉 Undrar varifrån de kom till Terjärv ? 😮 Nångång på 15- 1600-talet, borde det ha varit!

   Gilla

 5. Tias

  Alltså nu har min nyfikenhet väckts! Du menar alltså att herremannen i mitten torde vara Alexander W? Cleopatras svärmor är min faster, därav mitt intresse. Maila mig gärna om mera upplysningar 😉

  Gilla