Annandags läsning

Inte för att det är någon trevlig läsning, men man tager vad man haver. Råkade här före julen se en ny bok om kejsar Nikolaj den andra och hans familjs öden, skriven av Jorma och Päivi Tuomi-Nikula 2010. En tragisk historia som jag läst förut, men som jag ändå lånade för att repetera lite årtal och vad som hände i Finland för mer än 100 år sedan, när generalguvernör Bobrikov hade tänkt förryska vårt land. Läsvärd bok, visst har finländarna fått kämpa för vår frihet och för våra språk!

0 tankar på “Annandags läsning

 1. annepauline

  Jag har hållit mig till munter läsning, Arto Paasilinnas nya bok Paradisets fångar. Den gode Arto är som vanligt i högform!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Annepauline, kanske det int sku vara så dumt med lite muntrare saker, men Arto P har jag inte läst en enda bok av. God fortsättning och gott nytt år som ”riktig” bloggare A-P! 😀

   Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Deprimerande vet jag nu inte om man kan säga. Det slutade ju illa för tsarfamiljen, men inte för Finland! Måste ju tillfredsställa mitt rysslandsintresse på något vis! 😉

   Gilla

 2. mormor 2

  Har just läst Märta Tikkanens bok Emma & Uno. En mycket intressant bok och själv är jag en beundrare av hennes ypperliga språk. Tänk vad den kvinnan kan uttrycka skriftligt.

  Gilla

 3. elovena

  Tro’t om du vill, men jag har faktiskt läst en hel massa om tsarfamiljen. Om de fyra systrarna (Olga, Tatjana, Anastasia och… va hette den sista??) och deras stackars lillebror vars sjukdom man försökte dölja så gott det gick. Sorgligt hur det sen gick för dem. Usch usch.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Visst tror jag det Elovena! Olga var född 1895 (samma år som min far!) Tatjana 1897, Maria 1899, Anastasia 1901 och Alexej 1904. Så det är ju inte så hemskt länge sen!

   Gilla