Ordningen återställd

Skolan har börjat och veckorna är så långa de ska vara. I går började MIna lektioner i MI. Jumppa en timme i lågstadiet och ryska en och en halv timme i gymnasiet. Trevligt att komma in i gamla gängor igen. Men tyvärr hinner man bli slöare både i kroppen och knoppen under några veckors uppehåll med aktiviteterna.

Artikel 10
Tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet:
1. Denna rätt innefattar frihet att byta religion eller övertygelse och frihet att ensam eller i gemenskap med andra, offentligt eller enskilt, utöva sin religion eller övertygelse genom gudstjänst, undervisning, sedvänjor och ritualer.
2. Rätten till vapenvägran skall erkännas enligt de nationella lagar som reglerar utövandet av denna rättighet.

0 tankar på “Ordningen återställd

 1. mumsen

  Dagens, bra med ordning o reda på dagarna,egentligen borde inte namn betyda så mycket men nog är det bra att veta att tisdagen är tisdag 😉 Usligt när jordelivet är så svårt att det behövs artiklar om rätt att tänka osv brrrr ugh. Ha en bra-tanke-fylld dag. Kramar

  Gilla

 2. lma7 Inläggets författare

  Tisdag är tisdag och nu har jag varit på pensionärssamling ett par timmar, ca 150 st, så du kan tro det sorlade på kaffepausen! Programmet var bra, en nyykaabiBo sa att vi ska inte glömma Topelius, bl. a.
  Den där artikeln är lite konstig, klart vi tänker precis vad vi vill, om vi vågar säga allt är ju en annan sak 😉 Kram!

  Gilla

 3. scriptrix

  Tänker och tror gör jag som jag själv vill, men det här med samvetsfrihet förstår jag inte riktigt. Samvetet bestämmer över mig snarare än jag över samvetet.

  Och på tal om Topelius, gissa om jag blev glad när jag på ett antikvariat hittade en bok med hans sagor. Björken och stjärnan var min favoritsaga när jag var liten, alla kategorier.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Betyder det kanske att ingen skall tvingas att göra något som är emot ens samvete, t.ex att bära vapen?
   Det var verkligen intressant att höra om Zacharias Topelius i dag. ”Boken om vårt land” skulle jag gärna äga. Björken och stjärnan var en gripande berättelse.

   Gilla