Klyftor

Det skrivs mycket om klyftor nuförtiden och hur man ska få dem att minska mellan de ”gårr-rika” och de allra fattigaste. Nu är jag inte särskilt klyftig, men visst har jag ändå mina funderingar om saker och ting! Och det har jag konstaterat att ju mindre pension man har dessto mera växer klyftorna till de stora pensionerna, som ökar mera hela tiden därför att höjningarna är en viss procent.
Varför inte höja med samma summa euro åt alla för att få någon ordning på eländet. Det är ju inte bara så länge man jobbar som klyftorna växer mellan hög- och låginkomsttagare, det hänger med livet ut. Men det är väl så att inte ens i pensionärsföreningarna har folk med de lägsta pensionerna någon talan! Å andra sidan är det ju så att de som har minst är de nöjdaste, eller har jag helt fel?  ”Mytsi vill ha meir”sägs det ju!  🙂

Ha en bra söndag gott folk, våren är på kommande! 8)

0 tankar på “Klyftor

 1. scriptrix

  Och tänk om sommaren blir lika varm som vintern har varit kall. Oj, oj, oj, vad vi då kommer att klaga över värmen! 😀

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Det var varmt senaste sommar, men jag minns inte att lma skulle ha klagat, hon bara njöt! 😉 Eller så minns jag fel! 8)

   Gilla

 2. mobilamamma

  Pengar lär ju vara roten till mycket ont. Själv har jag aldrig lyckats få ihop några mängder, men trots det vill jag ha meir. Så liiti vill ha meir å. Men snö har jag ganska mycket av. Just nu så pass mycket (och så isigt) att jag inte kommer fram till växthuset. Månne Zwei vill ha några snöklåntar? Jag kan skicka dem poste restante Solkusten!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Kanske det inte är pengarnas fel, det är väl nog girigheten som är roten till det onda, att roffa åt sig lixom!
   Kanske Zwei håller på och gräver fram sig ur snömassorna, så vänta lite med försändelsen!

   Gilla

 3. scriptrix

  Jag brukar inte heller höra till de första som börjar klaga på värmen. Men jag minns att jag klagade i augusti 1975! 😀

  Gilla

 4. scriptrix

  Minns du inte det så har C-niliteten slagit till. Det var den hetaste sommaren i mannaminne, folk dog i hettan!

  Gilla

 5. mormor 2

  Ifall ni int minns något år vilken väderleken var, så har jag uppskrivet( nästan till 100%) varje dag sen 1994.
  Brukar nog emellanåt ha ”vadslåning” om vädret och sen visa boken.
  Det är ett intressant nöje som fortgår varje dag, brukar även om vårarna skriva upp när de första sommarfåglarna anländer.

  Gilla

 6. scriptrix

  Det var ju under det kalla krigets dagar och jag minns att det var någon stor konferens i Helsingfors under den här värmeböljan som vi hade i hela Europa. Folk dog som flugor i hettan. Du har väl inte glömt det? 😀

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Jag minns en hel del från det året men vädret är nog en bisak när man har en massa privata bekymmer att jobba med! När jag riktigt tänker efter var det ett av de värsta åren i mitt liv! 😦 Men det tänker jag inte skriva om här!

   Gilla

 7. mormor 2

  Hade en 2-åring, började ett nytt jobb,lillasyster fick komma som barnpiga, flyttade ut från en såld hyreslägenhet till en annan, köpte en egnahemhustomt.
  Tror det var en varm sommar.

  Gilla

 8. gilla

  pengar är till bekymmer för fattig o för rik…..o vad jag lärt mej genom åren är att oftast är det de, som man tycker har pengar så de borde vara nöjda, som klagar mest o vill ha mer, de som har så det nätt o jämt går runt är glada o nöjda ändå…..
  ha en bra vecka!!!!

  Gilla