Kiuru

Några rubriker i dag:
”Kiuru –  en språkkråka” Kolumn av Nina Dahlbäck i VBL.
”Snudd på skandal i namnfråga” Ledare i ÖT av Börje Hästbacka.

Mitt i allt läser man att MÖCS skall heta ”KIURU” utan något svenskt namn alls. Varför får det inte heta LÄRKAN  på svenska??  Om det ska ha et fågelnamn kunde man ju tagit ett på latin i så fall! Men det här är också bara ett flytt av en spelbricka i förfinskningsspelet!  😦

Stjärnorna:
Råkade läsa idag vad som gäller för Tvillingarna:
”Du är synnerligen ambitiös just nu. Du vill verkligen bevisa för andra att du klarar av att göra en viss sak.”

Om jag bara visste vilken sak det gäller så skulle jag bevisa att jag klarar av att göra det! 😀

Ha en bra dag, snart drillar lärkan i skyn! 8)

0 tankar på “Kiuru

  1. lma7 Inläggets författare

   Vandris, visst är det bedrövligt, men det händer så mycket bedrövliga saker nuförtiden. Namn brukar man vänja sig med, men i det här fallet ligger det nog andra saker bakom, man får ju hoppas det inte inverkar på vården av svenskspråkiga! Hade ni som jobbar på sjukhus hört något om namnbytet före beslutet? Hoppas du blir väl bemött på Kiuru!

   Gilla

   1. vandris

    Inte jag åtminstone fast jag är ju inte den som precis följer med i sådana här saker.Bemötandet har alltid varit gott när jag varit dit men finska har jag talat.Har faktiskt inte försökt på svenska .Kram!

    Gilla

     1. vandravidare

      Det var mottagningssköterskan som byrja på svensk men saan vart e stopp 🙂 (labben) Fast på polikliniken talade 2 av 3 svenska dvs de började själv på svenska utgående från mitt namn.Bra!!

      Gilla

      1. lma7 Inläggets författare

       Vandris, det låter ju bra att det kan gå att ta sig fram på svenska där ännu! Hoppas svaren är bra när du får dem, kram!

       Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Gomorron Greta, har nog läst om bloggträffen, men tå ja a määra fara te symöte e da. O så e ni ju bara ungdoma som int a fyllt 60 helder! 😀 Men kanstse nästa gang. Tack fö inbjudan!

   Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Det börjar kl.13.00 och är åt helt annat håll, sidu! 🙂 Ha det så trevligt och häls grömt mytsi åt allihop!

   Gilla