Obildad …

… och ointressant, det är lma det! Har tänkt att hon skulle blogga ett (1) helt år. MEN då hon är så obildad.  😦  Hon har inte gått i något gymnasium och samlat växter och lärt sig latin och inte något annat heller som de lär sig där.
 Hon har aldrig dansat gått på biograf eller teater. Hon förstår sig inte på sport och tävlingar och inte musik heller. Är inte ens itresserad av sånt. Ser nästan aldrig på filmer, har inte ens någon TV, hade inte ens WC i yngre dar! 🙂
 Dricker inte, röker inte, äter sällan på restaurang, mycket sällan och vet inte hur hon skall bete sig i finare sällskap, blyg och tillbakadragen som hon är. 😛
  Inte att undra på att hennes inlägg är korta och intetsägande, ändå håller hon på fast det borde vara dags att lägga pekfingrarna på hyllan och sluta valsa på bloggen.
  Politik kunde hon roa sig med, det lär ju vara en del av nöjesbranchen numera! 😉

Puh, det här blev ett av lma’s längre inlägg!!  😀  8)

                 Ha en bra dag!

0 thoughts on “Obildad …

 1. mumsen

  Oboyoboy och annan choklad. Läste ditt inlägg lite tvärtom, allt du inte skrivit om, det blev mycket mera det och värdefullare 🙂 Försök inte hinna med allt, du kann bli halt, du är bra på det du kan, bussig bloggare o vän. Kramar

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Jo ser du Mums, jag vill bara förklara att jag klarat mig bra alla mina dar utan allt det som jag räknat upp, skulle inte ens hunnit med allt det där! 😀 Kram, bussiga Mums-vän!

   Gilla

 2. AH

  Ett bra inlägg av Miss Förstånd. Vad har man för nytta av bildning om man saknar förstånd. Bildning kan väl inte ersätta förstånd men det kan till en del dölja att det är något som fattas. Med förstånd och några år i livets skola kommer man långt.
  Ha en bra dag du med!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Nå int veit ja AH, kanske du har rätt, men det sägs ju att ”he finns int na surrogat fö veti, men he hjälper na lite ti vara tyst”! LHS får man gå i hela livet. Ha det så gott!

   Gilla

 3. herbertsblog

  Ja, vi kan möjligen slå fast att bildning utan förstånd är missbildning! Om Ima7 lägger av med bloggandet ser vi nog det som ett misstag i tanken. Alla har vi vår plats att fylla på bloggen. Själv har ibland lekt med tanken att lägga av med bloggandet efter den riksdagsvalet den 17 april. Om tanken leder fram till beslut vet jag inte i nuläget. Vi får se. Mvh.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Herbert, jag misstänker att dina ”goda” tankar inte leder till något beslut, precic som kandidaternas goda tankar inte heller leder till något förverkligande efter valet. Hoppas det inte blev något missförstånd nu, bara att fylla på tanken! 😀 Mvh:

   Gilla

 4. serenity

  När man är sej själv å inte försöker vara nåt annat –då har man nog dom bästa poängen -ingen är ju mer värda hur dom än vill få till det å tro. NEJ du näsan i vädret å så valsar vi på — Ha en bra dag .

  Gilla

 5. scriptrix

  Nu verkar du ha en av dina sämre dagar! Ingen kan allt men alla kan något, så är det i livet och så är det här på bloggen också. 😀 Och inte ska du tro att du är den enda här på bloggen som i din barndom suttit på ”hynstjo” i 40 graders kyla. Jag skulle tro att vi är ganska många! 😛

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Egentligen deppar jag inte för något av det jag räknade upp, ville bara säga att jag klarat mig utan allt det där, helskinnad i 70 år. Det är nog sorgligare saker som gör att humöret dalar ibland, som jag skrev tidigare.

   Gilla

 6. Greta

  Kära lma7!
  Alla länkar här på bloggen är viktiga, det vet vi åtminstone en dag som denna,
  då en länk har gått av. DU är en viktig ,glänsande, fin länk att sluta blogga skall du absolut ”intitänk”Här öppnar vi ringen åt alla som vill med, lessen över att Anja inte finns hos oss mer. Men i minnet lever hon kvar från ”fornstora dar”.KRAMAR!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Greta, en stor del av min dag har gått till att läsa Anjas blogg från 2006, hon var bland de första på bloggen.fi har jag förstått. Tårarna har runnit. Tack för din kommentar. Kram!

   Gilla

 7. oops

  Alla har vi en uppgift här i livet, samt på bloggen. Om alla skulle skriva om samma sak så behövde man endast läsa en blogg. Då om något skulle det vara ointressant. Vem skulle komma med goda och läsvärda tankar på min blogg om inte du skulle komma med dina kommentarer ”ti främans”. Bättre att skriva kort än att låta bli.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Tack Oops, jag betraktar dig som som en lillabror i syskonskaran, några år yngre bara, tack för att du skriver snälla kommentarer till bloggtanterna!

   Gilla

 8. elovena

  Men Ima-min, nu har jag inte hunnit hit och kolla vad du skriver! 😮 Tycker du det är svårt att hitta på nåt att blogga om? Jag skulle — och jag tror många andra med mig — tycka såå mycket om att läsa om saker och företeelser och händelser och förhållanden som var förr, då när jag inte ens var född! Berätta! Jag är säker på att du har ett stort arkiv att välja ur bara du öppnar det! Hemsysslorna när du var barn…. hur många av oss kan ens föreställa sig hur ni hade det utan alla dagens maskiner och rackerier? Och du måste vara kvar här i skaran, annars slutar jag också… så då blir du medskyldig till DEN stora förlusten! 😀 KRAMAR till min Imafina ❤

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Tack Elovena-vännen ❤ Ibland har jag tänkt att jag borde ha två kategorier: nutid och forntid på bloggen för att få någon ordning på det hela, men jag hör ju till "virrpannesläkten" så he var som e var 😀 Och så har jag tänkt, vem bryr sig om vad jag höll på med i "stenåldern"? 😮 Vi tar dan som a komber!
   Du har mycket nu att oroa dig för, men det ordar sig säkert, du är duktig du! Bamsekramar!

   Gilla

   1. MHF

    Här är en till som är glad för det som du skriver. Hemlandstoner. Troligen gick du i aftonskola (hette det så?) då jag gick första året i Övebye 1955.

    Gilla

    1. lma7 Inläggets författare

     MHF, om du började i småskolan hösten 1955 så hade jag gått ut åttonde klassen, (aftonskolan) och började i MÖVF 1955-56. Jag bodde i lärarbostaden med mina yngre bröder. Den nya skolan blev färdig 1954, jag hann bara gå aftonskolan i den.

     Gilla

 9. livsnjutarn

  Nämen snälla Rosentanten, inte skall du sluta blogga! Din blogg har en personlig stil fast ofta är det svårt att svara något vettigt… 😉 Med sunt bondförnuft kommer man långt här i världen och ingen vet och kan allt. Kram!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Njutis, på mina råddor behövs inga vettiga svar, men glad blir jag för varje liten kommentar! 😉 Ingen kan ändå veta hur mina tankar irrar omkring, det vet jag knappt själv och uttrycker mig lite diffust, kanske? 😮 Kram!

   Gilla

   1. oops

    När du nästa gång kollar in andras bloggar, så kolla då in vilka olika roddor de/vi håller på med. Om jag t.ex. skulle skriva om enbart ett ämne, ja då hade jag inte många besökare, därför råddar jag på med olika ämnen för att ha något åt envar. Inte för att jag har jämförelsevis har många besökare, men det är i allafall mera än vad jag trodde jag skulle få när jag startade. 😉

    Gilla

    1. lma7 Inläggets författare

     Har kollat! 😀
     Jo, man måste vara mångsidig, det förvånar åxå mig att någon läser utan att kommentera! 😉

     Gilla

     1. oops

      Jag läser ofta men inte alltid att jag kommenterar. T.ex. när det skrivs mera kvinnfolks inlägg, måste jag godkänna att jag inte alltid klarar av att kommentera. Virkning av mormorsrutor är inte min starka sida, så därför anser jag mig inte kunna tillföra diskussionen något nämnvärt. Men jag håller koll på saker och ting ändå. 😉

      Gilla

 10. lma7 Inläggets författare

  Oops, det är inte alls svårt att virka och en mycket avstressande sysselsättning. 😉 Men man hinner ju inte med allt och det där med att ”tillföra” diskussionen något brukar jag inte bry mig så mycket om, kastar bara ut lite ord huller om buller, liksom! 😀

  Gilla

  1. oops

   Bra kastat. De som inte kan tyda ordets betydelse får väl skylla sig själv. ;)Snart er päärona å tzötbeta fäädi ti legg på talldriitzi, å tå er i bara ti byri tzink heko. 😉

   Gilla

 11. lma7 Inläggets författare

  Just så å tå du hadd ete päärona å tzöte så årka du skriv ett inlägg å, såg ja! 😀

  Gilla