Onödigt

Allt som man får för sig att prova på nångång hör inte till livets nödtorft och näring precis. Som alla dessa tidsfördrivande kurser man gått på. Inte för att jag vet vad som varit bättre och nödvändigare att göra i stället. Någon form av hjälpverksamhet kanske? Men man vill ju ibland göra något annat än sticka  sockor och filtar så då gör man något onödigt. Målar porslin! Det höll jag på med några år och det var roligt så länge det varade, sen svalnar intresset och en hel del grejor och färger lämnar oanvända. Och man har en hel del prylar, till vilken nytta? Här ett smakprov av sånt man brukar se på loppis! 🙂  Mera finns.

                                      Trevlig kväll!

0 thoughts on “Onödigt

 1. elovena

  DETDÄR har jag kvar ännu! 🙂 Har aldrig provat på att måla porslin. Det sku kunna vara intressant… dessutom önskar sig min minsting en hop lyxkaffekoppar, såna som mommo har… och de finns inte hos Arabia & Co. Hennes faddermor har frågat vilken servis hon gillar av de som finns till salu i butikerna (skulle ge som present lite i taget), men ungen tycker alla är så trista i jämförelse med mommos finkoppar, så hon vill inga ha. 😀 Sånadär som den till vänster, den vore pööörfekt! 🙂

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Finns det faktiskt något som du inte har provat?? 😛 Kanske mina färger skulle gå att använda ännu så kan du få dem och göra en sats koppar åt tösen! Det är bara lite omständigt när de skall brännas flera gånger innan de är färdiga. Är mommos finkoppar handmålade? 😮

   Gilla

 2. Essibo

  Det har jag också hållit på med ett antal år. Vi har högst troligt också haft samma lärare…
  åtminstone vissa av dina alster finns i liknande version här.

  Gilla

    1. lma7 Inläggets författare

     Tänkte väl det, har inte hört om någon annan här i trakten, men vi har väl inte varit på samma kurs?? 😮 Jag målade från 2004- 06. – Det var viktigt att skriva årtal på våra verk. 🙂

     Gilla

     1. Essibo

      Jag började redan -88 i stan, fortsatte sen i egna kommunen fram till -03 tror jag! Hade nog nåt år borta däremellan pga ”båånfååasi”.

      Svar: Den tiden höll jag på med tavlor i oljemålning och andra kurser så vi har inte målat porslin samtidigt du och jag. Ska du start na blogg eli har du ein??

      Gilla

 3. mumsen

  Wow va du är bra på att måla. Vackert, det där tycker jag e vackert. 🙂 Men så är jag ju en porslins o glasfreak. Kramar

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Det intressantaste är att se hur föremålen ser ut när de kommer ur brännugnen när man målat med lysterfärger. Ibland lyckas det ibland inte! 🙂 Kram!

   Gilla

 4. scriptrix

  Ja, du är mångsidig, du! Ryska, miniatyrbyggande, porslinsmålning m.m. Finns det något som du inte har prövat på? 😀

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Det finns massor t.ex silversmide, knyppling, tovning, zumba, yoga, att spela olika instrument och en massa olika språk som nog lämnar oprövade. 😛 Men några tavlor som jag målat ska jag kanske visa upp, nångång, kanske! 8)

   Gilla

 5. elovena

  Nee. Du sku nog måst fara och se mommos finkoppar. 🙂 Gör det! De är minst sagt speciella. Ja, oo så gärna skulle jag ärva färgerna av dig…! Men kanske du behöver dem ännu, eller nån av dina egna flickor??

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Vi ska titta in och se på mommos koppar en vacker dag! 🙂
   Färgerna tror jag knappast jag använder mera och inte mina flickor heller, du kan komma och hämta dem, nångång när du hälsar på mommo! 😀

   Gilla

 6. livsnjutarn

  Njutis målade tavlor för många år sedan. Tänk att tiden räckte till då 😉 Och nu kanske väggarna inte räcker till för mera konstverk.. Skön söndag!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Rosentanten gick på oljemålnings kurs ca. 10 år med början 1986. Försökte också måla en och annan ros med varierande framgång. 😀 Äkta rosor är bäst! Kram!

   Gilla