Scilla och queen

De första vårblommorna i min lilla rabatt som gläder oss med sin återkomst är de vackra blåstjärnorna, scilla.  Men hur det ska gå med rosorna ‘Queen Elisabeth’ , de ser ut att vara mera död än levande. 😦  Har antagligen inte riktigt klarat den kalla vintern.

Blåstjärnorna fotade jag i dag men rosorna är från augusti i fjol, jag skulle gärna se dem igen! Om inte så finns det nya rötter att köpa.  🙂

   Så börjar denna vackra påskhelg lida mot sitt slut och nästa helg är Valborg, det finländska arbetets dag.  Trevlig kväll!  8)

0 tankar på “Scilla och queen

 1. AH

  Är det de små blåa som heter scilla? Några sådana där har nog kommit opp i fruns rabatt nu. Har också minne av att jag hört uttycket scilla förr. Om jag lägger ihop ett plus ett så blir det väl att jag också njuter av scilla.
  Ha en bra fortsättning på sommaren!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Visst är det trevligt att veta blommornas namn men man kan njuta av dem även om man inte vet! God fortsättning på livet!

   Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Mobilamamma, det hoppas jag verkligen, stjälkarna är lite gröna längst ner, så vi väntar och hoppas hon skjuter skott! 🙂

   Gilla

 2. mumsen

  Hejsan, första gången jag hört namnet blåstjärna, det är gulligt och passar bra. Här har vi också blåstjärnor, blåsippor o puschinia. Rosorna blir som de blir 😉 Våren är här o nu är det bara att vänta på sista snöfallet för säsongen 🙂 Kramar

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Mumsen, jag är inte helt säker på om scilla heter blåstjärna på svenska men de ser ju ut så! 🙂 Mobilmamma borde nog veta, vi kan ju fråga henne.
   Mera snö hoppas jag inte på nu just, kram!

   Gilla