Rubriker

Kan man av rubriken se om ett inlägg är läsvärt eller inte – bra eller mindre bra? 😮
Många gånger är det svårt att hitta en rubrik fast innehållet i inlägget är uttänkt. Eller är det bara jag som har sådana problem?? En intressant rubrik lockar väl till läsning, men om innehållet sedan inte är bra blir ju läsaren besviken. Ungefär som när en bok har en fin tilltalande pärm men sedan är tråkig läsning. 8)
Trevlig söndag!

Annonser

0 thoughts on “Rubriker

 1. AH

  Ser att vi har helt olika utgångspunkter. Jag brukar hitta på en rubrik först och sedan börjar jag fundera på om jag skall hitta på något att skriva om den. Det är kanske därför jag så ofta gör läsarna besvikna? Åtminstone blir jag ibland själv besviken då jag läser texen så jag har full förståelse för att andra känner likadant.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Hur som helst brukar du finnas på mest lästa listan för det mesta, där har jag aldrig förekommit. Alltså finns det många som gärna läser dina inlägg! 8)

   Gilla

 2. mobilamamma

  Jag strävar efter att hitta en ett-ords-rubrik. Det är en liten egen tävling jag har skapat för mig själv. Och ibland lyckas jag bra, hittar ett ord som är litet vitsigt och mångtydigt. Men jag har inte märkt att detta skulle ha nån inverkan på antalet läsare/kommentarer, så det förblir mitt eget lilla nöje!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Det lilla nöjet kan du unna dig. 😀 Jag har för det mesta ett och två ords rubriker så det ska bli några ord över till inlägget! 8)

   Gilla

 3. Zwei

  Folk läser nog inlägg mera beroende på författaren än på rubriken. Fast när man ibland tittar in hos någon ny bloggare kan man få en uppfriskande lektion i hur vacker finlandssvenskan kan vara i sin allra mest förädlade form:
  ”D e kiva när meikä o kaveri e på lenkki.” 😀

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Så sant så, men författare får vi bloggare väl inte kalla oss?? 😛 Citatet verkar nog vara mera förädlad finska, om det är vackert är en smaksak. 8)

   Gilla

 4. oops

  Har för vana att kolla rubrikerna på de nyaste inläggen, sen blir det att kolla min egen länklista. Kör alltid igenom min länklista för att säkra att inte missa något. Kom på mig att jag borde uppdatera den listan snart. Lade märke till att de ovanstående hör till dem som jag kollar upp nästan varje gång.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Oops, du får gärna skriva av min länklista, de är alla läsvärda! Jag borde lägga till några också!

   Gilla

 5. Hanna

  Min rubrik börjar ofta som en mening som fortsätter som text i inlägget. Med andra ord egentligen ingen rubrik. Men om jag har rubrik, är det nog den jag tänker på först, sen på vad jag skriver. Och Nej, för mig har rubriken ingen betydelse, för jag läser din blogg och alla andra mina favoritbloggar hur som haver. Tänker heller int på om man får vad rubriken lovar. Så sluta tänka, skriv på bara, för det är alltid intressant.

  Gilla