Vi vänder ett blad

Och vad hittar vi där, jo kesäkuu! Varje år får vi en försändelse med en kalender och kort målade med mun eller fot av människor utan händer. För juni är det en bild med kor på grönbete. ” Lehmät laitumella”. Aleksander Ivanov on maalannut alkuperäisen taulun suulla, står det under bilden. Ibland undrar man vem får pengarna ifall man betalar, men ibland betalar jag och ibland låter jag bli. Har ju inte bett att få någon försändelse. Hur brukar ni göra, alla får ju dessa kort och kalendrar på finska? En solig och vacker sommarmånad tillönskas alla som tittar in! 8)

Annonser

0 thoughts on “Vi vänder ett blad

 1. scriptrix

  Jag brukar få julkort från Mun- och fotmålandes förening. För det mesta betalar jag inte, eftersom jag inte beställt några julkort!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   De vackaste korten brukar jag använda och kalendern har jag alltid på skrivbordet, så nångång måste de få lite betalt!

   Gilla

 2. elovena

  Janå… tyvärr fuskar jag också med betalningen och de kan ju inte just kräva nåt. Jag brukar understöda Invalidiliitto för de är nöjda med mindre summor och inga tresiffriga belopp som vissa andra. Finns så många hjälpbehövande; var ska man dra gränsen???

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Int kan man dra nån gräns, man gör som man känner för tillfället, har man en sämre dag åker bankgirot direkt till pappersinsamlingen och så är det inte mer med det!

   Gilla

  2. oops

   När du understöder Invaliidiliitto r.y så kolla att det finns r.y. efter. Det har funnits ett gäng som satte pengarna i egen ficka, vilka använde Invaliidiliitto utan r.y.

   Gilla

   1. lma7 Inläggets författare

    Hur ska man lära sig skilja på äkta och falskt när man inte är så där extra klyftig?? 😮

    Gilla

    1. Zwei

     Jag gav våran lilla Mormor tre råd/regler att följa:
     1. Ge aldrig pengar till nån som tigger vid dörren.
     2. Betala aldrig för nåt du inte beställt.
     3. Om du vill hjälpa, gå till banken och skänk en slant till Röda Korset, Rädda Barnen, eller någon annan känd organisation.
     Det är ingen vits att göda bedragare, och såna finns det sorgligt gott om..

     Gilla

     1. lma7 Inläggets författare

      Tack för tre goda råd, de var väl gratis … eller…? Röda Korsets lotter brukar de få tillbaka oöppnade, det är väl att vara givmild när jag avstår från en fin vinst? 😮

      Gilla

 3. måsa-bruudin

  Om det är riktigt fina bilder brukar jag betala,annars int´.Hyvää kesää sinulle myös!

  Gilla

 4. mormor 2

  Numera blir det inte så många föreningar som får mina euron.Tidigare när jag var i jobb betalade jag nog mera.
  Det som jag förundrar mej över är lotterna som kommer i kuvert flera gånger om året.Varför vinner jag aldrig nån värdefull vinst, endast den som det finns 15000 st av?

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Hit skickas Taidetta Ilman Käsiä både sommar och vinter! 😛
   Varmt i dag men mulet nu och risk för regn. Ha en bra dag!

   Gilla

 5. oops

  Jag betalar inget för något som jag inte beställt. Har sett så mycket fusk och bluff med företagsgrejor som de försöker sälja. Ta ett exempel. En reflexväst till förskolan erbjuds med ett företagsnamn på. Pris 55.-€, finns att köpa i butiken för 4,50€. Olika versioner av hjälpsändningar där 95% av den insamlade summan går till administrativa kostnader. Själv litar jag på de äkta, såsom Röda korset, Hjärtföreningen och Cancerföreningen.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Man får ju hoppas att något är äkta. Till dem du räknat upp hoppas jag man kan foga Diabetesliitto också?

   Gilla

   1. oops

    Ni kan kolla in sidan http://www.muskrat.fi där finns de olika föreningarna och bluffbolagen som är svartlistade. Tror att det är sällan bluffarna siktar in sig på privatpersoner, utan det är vanligt att de passar på när det är sommarjobbare på firmorna.

    Gilla

    1. lma7 Inläggets författare

     Nå jag är ju inte sommarjobbare och har inte heller någon firma, så då borde jag klara mig! 🙂 Ska i alla fall titta på svartlistan, tack!

     Gilla

 6. elovena

  Ojdå, detdär om Invalidiliitto var ny info för mig. Vad mycket man lär sig på bloggen! Måste kolla noga i forts. Vet ni att det också finns en bluff-firma som kallar sig Suomen 118. Detta för att förvilla folk och tro att det är vanliga 118, nummerförfrågningsservice. Pass upp! 😮

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Hur ska man härefter våga tro på något, vad händer om man ringer Suomen 118 och frågar efter ett Wirrpannenummer?? 😮

   Gilla