Varannan svensk överviktig

Rubriken knycker jag från Vbl, får man göra så??
Alla dieter till trots är 40-50% svenskar överviktiga eller feta läser jag denna morgon (= kl.10-tiden). Undrar hur det är med finnarna??

Vad blir man fet av? För mycket mat, så klart! 😛
Går man upp tidigt och börjar äta hinner man få i sig mycket mera, (och går upp i vikt) än om man som jag slår ihop frukost och lunch. Två flugor med en smäll så att säga!  😀  Men det går ju förstås inte om man har ett jobb.

Det här är nu min stil, tvärtemot alla kostråd, som ändå inte ger mycket resultat! Mitt BMI=27 vilket betyder lätt övervikt, som f.ö. är bra för minnet på äldre dar, så he så!

Här på bloggen frestar man med matrecept, det ena smaskigare än det andra, man blir mätt bara av att se bilderna. Men böcclinglåda har jag faktiskt gjort några gånger och skall göra den igen!  8)

Ät och njut med förstånd, gott folk!  😀

0 tankar på “Varannan svensk överviktig

 1. Liv

  Här är det som i veckotidningarna, läckra recept och så kommer det bantningstips… 😉
  Klart vi ska njuta och förstås också röra på oss. Rekommendationen för skolbarn är att röra på sig lika många timmar som man sitter framför en ruta. Gäller säkert alla…Vem gör det?

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Liv, livet framför skärmen tar nog mera tid, men vi är ju inte skolbarn! 😀 Tv har vi inte och inget behov av heller .. så då blir det datorn, tyvärr. 8)

   Gilla

   1. livetsmeningar

    Vaddå tyvärr?? Vad är det för fel med dator i.st.f TV? Jag känner många som ser det dom vill se på Arenan. Utan TV skulle jag nog klara mig bra, men kanske inte utan datorn…
    Men allra minst skulle jag klara mig utan naturen och stjärnorna!

    Gilla

    1. lma7 Inläggets författare

     Liv, jag kan ju bli ännu mera överviktig av att sitta framför datorn alltför mycket, när bara pekfingrarna motionerar! 😀
     Stjärnorna är intressanta men så hemlighetsfulla … 8)

     Gilla

 2. oops

  En mycket besvärlig situation att försöka hålla en viss vikt år ut och år in. Jag har gjort så att eftersom åren går, så stiger vikten i takt med åren. Snart har jag en idealvikt. 😉

  Gilla