Trettondag

Loppiainen heter dagen på finska som tyder på att det närmar sig slutet .. (på helgerna)! Det är redan 12:te dagen efter jul …  – vi går mot ljusare tider. Hösten och ända till jul känns som en lååång tung uppförsbacke .. och nu börjar det gå utför och då går det fortare och fortare tills det börjar mörkna igen …    (Så upplever jag årstiderna!)

Men nu ska vi njuta av vardagen och oxveckorna som vi har att se fram emot!  😀
Kanske här borde dammsugas ifall någon gäst skulle dyka upp endera dagen. I går kväll bakades en dadelkaka …   Vi får väl se och tar dagen som den kommer, och bloggen fungerar ju!  8)

Ha en bra dag alla som tittar in!

0 tankar på “Trettondag

 1. livetsmeningar

  Och dadelkaka som är så gott!! 🙂
  Du har säkert långvägagäster på kommande? 😉
  Ha en bra dag!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Livis, den blev god, men lite blev kvar i formen så den är inte hel mera, f.ö. har den god åtgång! Väntar speciellt EN speciell gäst! 😉 Ha det gott!

   Gilla

   1. livetsmeningar

    Du får lov att berätta sen när Gästen varit där!? Hoppas du inte blir besviken! 🙂
    Ha de! 🙂

    Gilla

    1. lma7 Inläggets författare

     Bara jag nu först skulle få reda på när GÄSTEN kommer, så jag vet om jag ska starta dammsugen* nu eller senare??? m**** 8)

     Gilla

     1. livetsmeningar

      Oj nej! Men kanske du får en Gäst som gärna hjälper till med dammsugare och sånt? Sen tar ni en välförtjänt kaffestund efter det… 😉
      Vetdu , det finns ännu några såna unika exemplar… 8)

      Gilla

      1. lma7 Inläggets författare

       Det har nog hänt att gästerna tyckt att här borde sugas damm och så har de gjort det …. Mycket snällt tycker jag… 😀 😛 Hoppas det duger, för NU har jag ‘sugat’ .. 8)

       Gilla

 2. mumsen

  Mums filibabba godiskaka 😉 Nu måste jag ihop med mufsen om en dadelkaka, absolut. Hur gick det med dammsugande gäst ????? Var e en som kom på pede, han e bra på stedase 😀 )))) Ha det gott med godisen 🙂 Kramar

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Mumsen, det blev uppskov för Gästen hade viktigare saker på gång i kväll! 😛 Nej int me ped, he e fö laangt och roko pedföre!!
   E dadelkako fäädi, veido ja a just ete böcclinglåådo!! He va goo! 8) Kram!

   Gilla

 3. gillalaget

  Tiden går faktiskt bara snabbare och snabbare… jag tycker att det redan nu känns ljusare! Den krassa verkligheten är väl att det antingen beror på snön eller min livliga fantasi 😉 Men jag njuter! Ha det bra

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Hej, det är nog bara att gilla läget hur fort det än går … Trevligt att du tittade in du nya, unga och frächa bloggare! 8) Njut och ha det bra!

   Gilla