Tre år med internet

Hur har det påverkat mitt liv?! Jag som tänkt mig att aldrig ”gå i nätet”.  Både positivt och negativt har det påverkat, vill jag påstå. Tidigare läste jag en hel del böcker och tog del av olika författares funderingar. De senaste åren har det blivit ganska skralt med bokläsandet. Men å andra sidan har jag lärt mig känna många helt ”vanliga” människors tankar genom bloggen…. om nu bloggare är vanliga människor??  Kanske de (liksom jag) också är en speciell sort??
Vad mera, blir man beroende?  Skulle jag klara mig lika bra nu utan dator som för tre år sedan?  Jag vet inte. Kanske man borde återgå till det ”normala livet” f.d. (före datorn) för att uppleva verkligheten och livet bara IRL? Åtminstone en tid för att kunna jämföra positivt och negativt med internet.
Vad tror ni gott folk, som bara läser utan att höra av er?  Gör det nu, skriv en kommentar, det är inte alls svårt!  😀

Ha en bra vinersöndag!  8)

0 tankar på “Tre år med internet

 1. oops

  Borde man skämmas om man inte skriver p.g.a. att kommentarerna inte kommer fram. Det går att kombinera datorn och bokläsandet utan något som helst problem.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Oops, NU kommer de fram med första klicket, eller hur?? Du är skickig om du kan jobba vid datorn och läsa en bok samtidig … 8)

   Gilla

    1. lma7 Inläggets författare

     Stämmer visst, men inte samtidigt! Jag måste se varje bokstav jag sätter fingret på och se på skärmen sen om det blev rätt! 😦 Inte en chans att läsa en bok samtidigt.

     Gilla

 2. yvonne

  Får vi kommentera, också vi som brukar vara här? 😉 Säkert påverkar ”nätet” oss både negativt och positivt, liksom allt annat i livet. En sak man kan fundera på, är om det överhuvudtaget är fruktbart att dela in livet i nätlivet och det riktiga livet. Alltihopa är ju LIVET. Och upplever man att någon del av livet blir för belastande, och tar mera än den ger, då är det säkert bra att ta en paus, vad än det är man tar en paus från. Kram!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Yvonne, brukar du vara här? 🙂 Alla får kommentera! Kloka ord, datorn hör nog numera till mitt riktiga liv, utan den är jag ju ingen rosentant!! 😀 Kram!

   Gilla

 3. Lena

  Lite intressant är det nog att se hur jag reagerat. Jag har ju inte paus från er – jag läser ju bloggen och kommenterar också – men har inte lagt in några egna inlägg på en månad. Det gick nog några dagar innan jag slutade formulera inlägg dagligen, numera mera sällan, men nog nu också. Förmodligen återkommer jag nog som bloggare nångång. Men det är ju nog en balansfråga. Som det mesta. Bra med en paus emellanåt – för att se hur fast man är. Men vänner ska man ju hålla fast – blogg- som vanliga vänner.

  Gilla

 4. Lena

  Paus är inte så dumt. Jag har ju då inte haft paus från er – jag har läst bloggar och också kommenterat – men inte lagt in egna inlägg. Kan ju inte komma ifrån att det tar sin tid att läsa och skriva – tid som kunde läggas på annat – lika viktigt som bloggen. Det som ju är viktigt är att det blir balans, att internätet inte tar över all tid. För övrigt tycker jag ögonen säger till också om man suttit för länge framför apparaten.

  Gilla

  1. Lena

   …och ibland blir det bara för mycket! 🙂
   Den första kommentaren meddelade datorn att jag hade fel captcha-kod på, sen hittade jag inte kommentaren mera, så jag skrev ny. Men tydligen dög captchan ändå.

   Gilla

   1. lma7 Inläggets författare

    Tack Lena, för kommentarerna, de är ju inte identiska så de får stå kvar alla tre. 🙂 Det blir ju två år först i juli som jag bloggat, du började säkert tidigare, antar jag? Trevligt att du tittar in, det är ju det här småpratandet som jag tycker mest om! Därför vill jag inte ta paus,… ännu 8)

    Gilla

    1. Lena

     Jag började blogga september 2009. Förmodligen för att lära mig något nytt och hålla mig ung. 🙂 Och det har man ju fått fortsätta med – alltid är det något nytt som kommer med uppdateringar hit och dit.

     Gilla

 5. greta

  Alla är vi väl lite speciella 😉 bloggare som icke bloggare.
  Men nog är vi BRA speciella på ett sätt vi som orkar fortsätta trots all krångel med in och utläggen, å vilka härliga människor jag kommit i kontakt med via nätet och sedan i irl.
  Hurraa för alla möten 🙂

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Greta, vi är ju inte stöpta i samma form så … vi är som vi är, både in och utvändigt. 😉 Trevligt med alla bloggsyskon och nya vänner! 😀

   Gilla

 6. Hanna

  Ibland undrar jag nog samma sak..borde man ta en paus. Mitt liv kretsar helt kring datorn och bloggandet..är det riktigt sunt. Fast o andra sidan tror jag mig också ha lärt mig känna en massa människor. Alla är vi ju olika på vårt sätt och ingen av våra bloggar är lik den andras, men det tycker jag är charmen över det hela. Vem sku orka läsa och angagera sig i bloggar som alla är helt lika.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Hanna, din blogg är trevlig med alla fina bilder, fortsätt så länge det är roligt. Du har många läsare och jag är en fast jag inte kommenterar varje dag.

   Gilla