Vår 12:te president

Så var det avklarat, röstning andra ronden, inte svårt att bestämma vilken siffra som skulle plitas ned, men helst skulle jag nog ha låtit bli att skriva någon siffra alls!!

Jag har ett urklipp från 2006 där alla 11 presidenterna dittills är avbildade och i mitten en stor bild av Sauli Väinämö Niinistö. Under står med stora bokstäver: VI HAR ALLTID VALT RÄTT PRESIDENT I RÄTT TID.
Och vidare: ”Låt os kavla upp våra ärmar och sätta fart i ekonomin. Låt oss ta emot globaliseringens utmaning och förvandla den till en möjlighet att bygga ett sådant Finland, var det på nästa decennium är minst lika bra som nu. Konfrontation är ute, tiden att göra tillsammans är inne.”
Under står det: Arbetarnas president.
När valet var avgjort klistrade jag  in Tarja Halonen som blev omvald!

Under Niinistös bild står det bl.a. ”Väcker upp till handling om vi riskerar att tappa nycklarna till välfärdssamhället.”
Detta var för sex år sen i valpropagandan för Niinistö. Den här gången lyckas han kanske att sätta lite mera fart åtminstone på sin egen ekonomi!   Hur mycket annat är det egetligen presidenten kan påverka? Jag bara undrar, men skrev en nummer, en liten sexa!   8)

0 tankar på “Vår 12:te president

 1. Zwei

  Är det riktigt säkert att Rosentanten inte gjorde som Hebbe och skrev en sirlig liten femma på röstsedeln istället? 8)
  DB-åldern har sina sidor ibland, har vi hört.. 😉

  Gilla

 2. Zwei

  Nejdå, skulle aldrig våga driva med Rosentanten. Det var nog bara Hebbe som var så tagen av stundens spänning så han fick svårt att hålla reda på siffrorna. 😉

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Oberoende av om Hebbe höll reda på siffrorna eller inte så får han den president han tänkt sig och det är ju huvudsaken! 8) Vi kan bara gratulera Sauli och önska honom lycka till som Finlands 12:te president! 8)

   Gilla