Att bygga en hel by

Det tar sin tid att bygga en by! Det var något ljushuvud som kom på att det skulle vara intressant att ha en kopia i miniatyr av en speciell by, som den såg ut på 1940-50 talet. Idén började förverkligas för ca. 3 år sedan och byn håller fortfarande på och tar form, med alla sina ca. 100 hus, lider, bodar och fähus inräknade.

Av någon outgrundlig anledning lät jag mig luras med i projektet, fast jag inte är någon inföding i byn. Jag råkde bara bo i närheten av byggplatsen och tyckte att det verkade på något vis annorlunda än mina andra hobbyer, så jag hakade på.

Nu börjar byggnadsarbetarna se resultat av det idoga arbetet. Många har tröttnat och sagt upp sig, några flitiga håller ut varje vecka. –Där diskuteras världsproblem och allehanda bekymmer, speciellt på kaffepausen!    Men, om inga beslut gjorts nu de veckor jag inte varit med pga krasslighet, så finns det ingenting bestämt var byn skall placeras!!  Men det ordnar väl sig, får vi hoppas.

Det här skulle jag inte skrivi om inte bloggaren OOPS, som delade ut rubriker här om dan skulle ha gett mig i uppdrag att skriva om att bygga en hel by!  8)

0 tankar på “Att bygga en hel by

  1. lma7 Inläggets författare

   Gonatt Greta, ja ska fara å sova nö tå ja a knåpa ihop na liite te läsa åt Oops! 😀 Kram!

   Gilla

 1. oops

  Nu har Oops varit och granskat texten, och den får godkännande av hösta instans. Kan mycket väl tänka mig att komma och spatsera omkring i byn för att på närmare håll inspektera byggnadsstilen. Håll mig informerad. 😉

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Oops, tack för att texten blev godkänd trots att det bara var en bråkdel av vad som kunde skrivas om detta bybyggande! 🙂 Det gäller att ha tålamod för inspektören, det hörs nog när det blir dags för visning! 8)

   Gilla