Bloggillamåendeundersökningsutredning

I går ställde Scriptrix fem frågor till bloggarna i mitt föregående inlägg:”Mår du bra?”

1 Mår du dåligt av att andra lägger in fina bilder på sina bloggar?

2 Mår du dåligt av att andra skriver kloka och intelligenta inlägg?

3 Tror du att alla andra bloggare lever mycket ”flashigare” liv än du själv gör?

4 Mår du dåligt av att andra får mycket fler kommentarer än du?

5 Blir du smått hysterisk och får lust att slänga datorn i väggen när det krånglar och du inte kommer in på bloggen?

Det föll på min lott att analysera svaren:
Resultatet blev mycket positivt, endast en (1) har svarat JA på frågorna 1-4, medan de flesta var lite osäkra på hur de skulle förhålla sig till fråga nr 5.  det varierade lite mellan ett rungande JA och lite mera undvikande svar!
Det torde vara ca. 85,7 %  eller 6/7 delar av de svarande som mår relativt bra med sitt bloggande, förutom att ca hälften 50% känner ett visst illamående av att inte komma in på bloggen när de önskar.

Nu har inte en viss blogglös Apas svar och inte heller mina egna tagits med i statistiken  (det skulle förändra välmåendeprocenten en aning, tror jag)  😛

Enligt Scriptrix är statistik vetenskap, men detta bör tas med en stor nypa salt!  8)

0 tankar på “Bloggillamåendeundersökningsutredning

 1. scriptrix

  Det ser ju riktigt lovande ut! Vi mår alltså hyfsat och fortsätter med bloggandet ytterligare en tid. 😀

  Jag undrar om du inte nu har bloggrekordet över långa ord! 😉

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Scriptrix, vi bloggar en dag ett ögonblick i sänder …. 8)

   Jo ett rekord i bästa Oops-stil! 😀

   Gilla

    1. lma7 Inläggets författare

     Oops, jag tänkte på det där med att kombinera och rada upp ord till långa rubriker … visst liknar det ditt ordkombinationsförfaringssätt? 😳

     Gilla

     1. oops

      Det var ju så sant. Mycket trevligt att någon annan kan ta till sig något liknande. Förresten paprikauppdrivningen har kommit till 5 cm stadiet. Det blir omplantering i helgen. 😉

      Gilla

      1. lma7 Inläggets författare

       Trevligt med paprikauppdrivningsomplantering i helgen! 🙂 Brukar det bli bra skörd på sensommaren eller är det ett helt nytt projekt som tex min ekodling?

       Gilla

       1. oops

        Så att det räcker till för lite smakprov. Mest för att se ur det lyckas. Ingen ekonomisk vinning precis, men inga stora utgifter heller. 😉

        Gilla

 2. bogart

  Tyvärr missade jag rubriken, jag var så koncentrerad på frågorna. Kunde du inte ha ställt bara en fråga? Alltså frågan ”Mår du bra?”. Det hade varit lättare att analysera för dig, och lättare för oss att svara.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Bogart, menar du att svaren blev tvärtemot vad du avsåg?? Förresten stållde JAG den frågan, det var ju Scriptrix som ställde de andra 5! 🙂 Du har tillfälle att svara NU, alltså: Mår du bra Bogart av att blogga?? 8)

   Gilla

   1. bogart

    Svaren blev helt rätt! Eller nästan rätt. Men jag beklagar att jag inte svarade på DIN fråga alls. Svaret där är ett entydigt JAA. Ursäkta villervallan.

    Efter att ha grubblat en natt är jag nu helt på det klara med svaret på Scriptrix’s fråga nr 5. Svaret där är: Jaa, men jag har inte råd!

    😀

    Gilla

    1. lma7 Inläggets författare

     Bogart, varför skulle du kasta datorn i väggen (om du hade råd) om bloggen aldrig krånglat, och det har du grubblat på en hel natt… ?? 😮 F.ö. får man inte ändra på sina svar i en seriös undersökning! 8)

     Gilla

     1. bogart

      Jo men jag har försökt leva mig in i situationen hur det skulle vara OM bloggen mot förmodan skulle krångla och HUR jag skulle reagera då. Det tog lite tid.

      Men jag grubblade inte HELA natten. Redan vid 3-tiden hade jag det klart.

      Gilla

 3. scriptrix

  Bogart! Det var ju inte fråga om att verkligen slänga datorn i väggen! Det har väl ingen av oss råd med. Frågan var om du har LUST att göra det! 😀

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   S-trix, lite märkliga funderingar han har, Bogart .. lite villrådig i villervallan verkar det som. 😀

   Gilla

  1. bogart

   Jasså! Stor Konst menar du.
   I vilket fall som helst ångrar jag mig nu i efterhand att jag svarade på enkäten. Det visade sig vara för svåra frågor för mig. Det kom jag fram till efter att ha grubblat en natt till. Det är närmast fråga nr 5 som är bekymmmersam eftersom den är lite hypotetisk. Svaret, dvs i detta fall lusten, kommer att påverkas av alldeles för många obekanta variabler, typ hur tung är datorn, vad kostar den, hur dyr är väggmaterialet, hur och när krånglar bloggen osv.

   ps. Aningen lättare hade frågan varit om det stått golvet i stället för väggen. Det hade inte hjälp mig mycket, men med tanke på nya enkäter… ds

   Gilla

   1. lma7 Inläggets författare

    Bogart, med tanke på nya enkäter kan man väl inte hoppas att du gör samma misstag en gång till, om du verkligen ångrar att du deltog den här gången? 😉

    Gilla

  1. lma7

   Mumsen, ingen lust att kasta datorn i väggen här. Och nu är det en barnbarnshelg och Panfu fungerar! 😀 Kramg’natt!

   Gilla

 4. Hanna

  Nu har jag missat någo roligt igen. Men jag kan ju svara sådär off the record att jag hade svarat JA till alla andra frågor utom fyran. För visst harmar det när man ser att en massa människor varit in och tittat på ens blogg och ingen skriver något. Bara några kommentarer nu och då, ofta ingen alls 😦 Men int är det något som hindrar mig från att skriva, för det är ändå det roligaste 🙂

  Gilla

  1. Hanna

   Måste tillägga att jag tyvärr också är ganska dålig på att kommentera 😳 . Men jag läser allting 🙂 Om det nu är nån tröst!

   Gilla

 5. gilla

  Illa, jag mår illa…. men inte åt bloggandet eller annat likn. ibland kanske litegrann, för att jag inte tar mej tid med bloggen…. men just nu mår jag bara illa annars, för jag har nog ngt virus som verkar envist av sej. annars kan jag inte förstå hur folk kan hetsa upp sej över ngt. man frivilligt åtagit sej, alltså att blogga el vara på FB, det är väl inte meningen att det ska styra ens liv, och som med vissa tv-program för en del, tur att man inte är funtad så, utan kan ta dagen som den kommer och glädjas åt det lilla man har och även glädjas åt andras framgångar utan att avundas. ha det gött, kram!!!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Mumsen, jag håller på och läser ikapp, har blivit lite på efterkälken med bloggen. 🙂 Men det är inte något allvarligt, har inte hunnit och har ingen vidare lust att blogga nu heller …. Ha det gott. Kram!

   Gilla