Mera band

Knyter vidare på vänskaps banden, som om alla vore de bästa vänner här! Slår dövörat till om jag råkar höra/läsa något opassande. Ingen är ju felfri, allraminst jag, och ändå har vi alla samma människovärde, ingen nämnd och ingen glömd! Kanske är det bara jag som inte förstår vitsen med att blogga, det blir väl oitressant om man inte tar ställning för eller emot när någon råkar i luven på varandra …eller?? Hur som helst tycker jag att det är alltför lite skoj, skratt och uppmuntrande KRAMAR på bloggen nu!   🙂  Alltså en varm kram till alla som tittar in !   😀Så här går det till att knyta band: man tar 6 ganska långa trådändar, knyter fast dem i en säkerhetsnål och sätter man i gång och knyter knutar från vänster till höger. Med den första tråden knyter man två knutar på vart och ett av de övriga fem och så börjar man om igen med det som är längst till vänster. Enkelt!  Sen när man har en bit flätar man i båda ändarna och knyter ihop till ett lagom stort armband.  Ganska trevlig sysselsättning för en tant i skolåldern!  8)

0 tankar på “Mera band

 1. mumsen

  Goder afton. Håller med och när jag inte orkar med bullerjåssarna så får de vara utan kommentar 😉 Någon ordning får det vara. Vackert band du knyter, tänker du göra en ny frisyr ?? Tack för kramen o bamse dito till dej 🙂

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   ”Bullerjåssarna” nytt fint ord! 😀
   Det är ju vänskapsband, som vi ska dela ut till ALLA, har du missat så viktiga saker? 8) KRAAM!

   Gilla

   1. mumsen

    Hups, feltolkat. Läste en gång till och då hängde jag med. Kopplar dåligt så jag tar tack o g’natt, kram o sov sött 🙂

    Gilla

 2. måsa-mållon

  Kram tibax! Och vet du, en skolmormor-farmor har anmält sig! Imorgon syr vi vackra mönster på våffeltyg.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   M-m, det var ju bra du fick två händer till så behöver eleverna inte vänta så länge på hjälp när det ”kråtar till sig” med mönstren! 8)

   Gilla

 3. oops

  Har några kottar här hemma som inte ännu kommit på att knyta dessa band. När de kommer hem skall jag försöka visa dem och se hur det blir med intresset. Har för mig att den ena börjar med detsamma, om jag känner henne rätt. Har annars haft en hel del ärende till dina trakter för tillfället. Ha det gott. 😛

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Oops, berätta sen hur det var med vänskapsbandbindarintresset! 😀
   Det brukar vara mycket trafk i dessa trakter, många far vidare med tåg! 8)

   Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Kram tibax, jag är nog ofta in och tittar på dina fina bilder, men faller för det mesta i ordlös beundran för allt vackert du fångat! 8)

   Gilla