Förutfattade meningar …

… har vi ofta om allt och alla och drar säkert felaktiga slutsatser om folk vi inte känner, vi tror att hon är si och han är så … När vi läser bloggar kan vi försöka bilda oss en uppfattning om dem som skriver inläggen.
Träffar vi sedan någon av skrivarna irl kan vi bli lite överraskade, bilden vi skapat av dem inne i vårt huvud stämmer inte riktigt med verkligheten…  Men sist och slutligen känner vi bara en del av varandra och oss själva, dessutom förändras vi också under årens gång. Vi har ju alla fler sidor och egenskaper så vi bör vara försiktiga med att placera in människor i olika fack!
Citerar familjerådgivare LW ”Du är mer än du anar. Jag är faktiskt mer än jag anar. T o m när jag tror att jag känner mig själv väl och har kläm på vem jag riktigt är kan jag bli överraskad över att jag får syn på en ny sida eller ny egenskap hos mig. Vem är jag egentligen och vem är du?”

Det var något att fundera på för oss alla som kryllar på här som myrorna i stacken …

Ha en bra vecka!  8)

0 tankar på “Förutfattade meningar …

 1. Carola

  Så sant, så sant!! Man tycka att någon ser ut att vara typ… högfärdig eller bestämd etc. men när man väl lär känna människa i fråga kan man bli riktigt positivt överraskad!! … och ibland blir man överraskad o förvånad över sig själv oxå!! 😉
  Ha en iktigt bra vecka du oxå!! 🙂

  Gilla

 2. elovena

  Mjaaaaaahh…! Nu blev jag nyfiken. Hur gick det när vi träffades där utanför dendär stora byggnaden för första gången, du kom ju emot så jag sku hitta. Blev du överraskad över nåt hos mig???? 😮

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Elovena, 😀 det var så spännande så jag minns inte riktigt, men kan nog säga att du uppfyllde förväntningarna! Och vad tänkte du då du såg mig ..?? 😮

   Gilla

 3. AH

  Det är väl oftast trevliga överraskningar att upptäcka nya sidor hos sig själv. Otrevligare är väl det att upptäcka att man saknar sidor man trott sig ha.
  Visst kan man också ha uppfattningar hur en annan bloggare ser ut fastän man inte träffats. Mötte en gång en bloggare på trottoaren och svängde mig om sedan vi gått förbi varandra. Den andra bloggaren gjorde likadant så det resulterade i en pratstund.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   AH, var det när du mötte Muu, kanske! Bäst att blunda om man upptäcker nya sidor hos sig själv i den här åldern … tror jag 8)

   Gilla

   1. AH

    Visst har jag träffat Muu några gånger men inte på trottoaren. Kanske du tror jag går och säger Muu åt alla jag möter för att se om någon reagerar. Bloggaren var nog en dam. Jag brukar inte svänga mig om och titta efter herremän.

    Gilla

 4. måsa-mållon

  Hej lma!
  Jag lyssnade på Patricia Tudor-Sandahl idag,hon berörde också det här. Vi ska uppdatera bilden av oss själva och vem vi är(nåt som andra ofta lagt på oss)och se att det finns mer i oss än vi tror. Det var en mycket tänkvärd föreläsning jag fick ta del av idag.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   M-mållis, henne skulle jag gärna lyssna på, har läst hennes böcker. Vem vet vad man ännu kommer att upptäcka i sig själv och andra … 8)

   Gilla

 5. Yvonne

  En något överraskande kommentar jag har fått när folk som läst min blogg träffat mig första gången är att jag är kortare än de skulle ha trott. Intressant att man t.o.m. bildar sig en uppfattning om folks längd!

  Gilla

  1. AH

   Ja man kan nog bedra sig om man tror att bloggarens längd har något samband med blogginläggens längd. Själv lade jag inte märke till din längd då vi sågs första gången. Kanske det beror på att jag inte vågar titta på folk.

   Gilla

 6. livetsmeningar

  Du såg yngre och smalare ut än jag hade väntat…Och så har du nån sorts bemärkelsedag idag Lizzy, eller vad stod det i almanackan…. 8)
  Grattis! 🙂

  Gilla

 7. elovena

  Hmm, jag tyckte du var som jag väntat men kanske lite längre till växten. 😀 Och vi hade lätt för att prata från första stund. Glad att jag ”hittade dig!!”

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Scriptrix, det måste ju betyda att de gett en ”sann” bild av sig själva på sin blogg, men du och jag har ju bara talat en gång i telefon med varandra så det kunde bli en liten överraskning.. möjligtvis! 8)

   Gilla

 8. Zwei

  Jag har knappt träffat en enda bloggtant men det behövs inte heller. Man vet ju ändå att dom är alldeles sagolikt fagra, väna och ljuva – var och en på sin fason. Det gäller även dom som morrar eller låtsas vara lite taggiga. 8) 😀

  Gilla