Tulpaner

Gästen kom och gick, en fin bukett jag fick!  🙂  Årets första tulpaner för mig. De lär vara köpta på rautatieasema Helsingissä.  Jag tog pulka med till statonen när jag mötte Gästen, och så fick hon själv dra sina väskor och jag tog hand om buketten!  🙂005tulpaner Sen blev det kvällste och så reste Gästen vidare, tyvärr!  Det blev bara en blixtvisit men ack så trevlig!

0 tankar på “Tulpaner

 1. Apan/Tvillingen

  Alma!
  Fina tulpaner du fick! 🙂 Gillar speciellt den vänstra gula, som jag anar är en dubbelbladig gul? Annars tycker jag nog om växter som ger det lilla extra. Som Sensitivan [Mimosa pudica]. Den har den egenskapen att nyper du längst ut i de parflikiga bladen, så fäller den ihop dom och stjälken fälls ned. För att nån minut senare åter resa sig och fälla ut bladen igen. Dunkar du i bordet där den står rasar den helt ihop, för att efter en stund åter se ut som vanligt. Så märklig är naturen! 😀 Vi kunde mäta mycket svaga elektriska strömmar när det hände. Men hur och varför den fått detta ”beteende” är fortfarande en gåta. God natt och sov gott!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Den där sensitivan är visst samma blomma som kallas rörmigej, den har jag sett och rört och den föll ihop! God natt!

   Gilla

 2. yvonne

  En bukett tulpaner skulle sitta fint! I morgon kväll ska vi till ”främands”, kanske jag skulle ta med mig en bukett tulpaner till värdfolket!

  Gilla