Kris

Just så, vi har alla del i en närmare 100 miljarders skuld (förutom de privata skulder vi dragit på oss)!  Man kan bara undra: Vart är Finlands välfärd på väg??  😮

Annonser

0 thoughts on “Kris

 1. Bogart

  Det är en intressant men svår fråga du ställer. Ett spontant svar är: Neråt!

  Det är fatalt att skuldsättningen bara ökar. Men det är ett resultat av att politiker inte klarar av någon annan slags budgetering än den som bygger på tillväxt. Det är endast ett fåtal politiker som vågar erkänna att vi levt över våra tillgångar. Vem riskerar sitt återval genom att erkänna något sådant? Några modiga finns det ändå.

  Det är så lätt att gå till val med löften om ökad välfärd. Jag tycker att man skall fortsätta att bygga ut servicen. Men allting kan inte vara gratis som de flesta tycks fordra. Vi måste vara beredda att betala för en del av servicen. Även det kan kallas välfärd, tycker åtminstone jag.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   En intressant fråga till: är allt politikernas fel? De lyssnr ju på väljarna och handlar därefter, eller hur? Alla vill ju få så mycket som möjligt gratis (också politikerna)! 😦

   Gilla

 2. runeparo

  Ja, jag är rädd för att det där med röstetal, gallupsiffror och återval ibland kan vara ett hinder för förnuftig politik.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Det tror jag nog! Men de stora företagen som flyttar utomlands och gör folk abetslösa här, är det också politikernas fel?

   Gilla