Nu har det hänt

Något som händer bara en gång på 70 år är väl en sensation (uppseendeväckande händelse) ?  😮    Det hände nämligen igår att denna gumma med tillhörande gubbe reste till stan och, hör och häpna, skaffade cykelhjälmar! Kanske man blir  klokare med åren och förstår att man behöver skydda det lilla som finns kvar i knoppen vid den här åldern?  Eller så är det bara så att skolbarnens påminnelse i fjol nu äntligen gjorde verkan!   🙂

0 tankar på “Nu har det hänt

 1. villaherberts

  Va ska man me he till, test har ju visat att en yllemössa skyddar bättre. Man släppte ner en cykelhjälm och en yllemössa från sjunde våningen och hjälmen gick sönder men mössan var det inget fel på. 😉 Skämt åsido, det är nog bra att skydda det man har kvar.

  Gilla

    1. Zwei

     Oops tvingas ju använda hjälm sedan Vägverket klagat på alla besvärliga små gropar han åstadkommit i asfalten runt om i byarna. 😉

     Gilla

     1. lma7 Inläggets författare

      Gropar finns, men det är ju några andra som hjälper honom också att göra gropar i vägarna… misstänker jag! 😡

      Gilla

   1. villaherberts

    Jag kan ju ta andra delen av testet också. När man satte en melon i hjälmen och i mössan och släppte ner dom blev resultatet följande. Hjälmen gick sönder men melonen var hel, men melonen i mössan var krossad. Det är viktigt att använda hjälm.

    Gilla

 2. greta

  Klart skolfarmor/mormor skall föregå med gott exempel. Barnen gör ju inte som man säger utan som man gör Tummen upp!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Det lär inte vara så självklart för alla att använda säkerhetsbälte heller trots att det blir böter om det upptäcks av lagens väktare.

   Gilla

   1. oops

    Vissa gånger använder jag inte säkerhetsbälte på nattköror i jobbet, och det är lagligt när jag har kunder, annars använder jag alltid bälte.

    Gilla

     1. oops

      Lagen är till för att säkerställa att chaufförerna kan snabbt ta sig ur bilen vid fara, vid eventuellt överfall eller rånförsök. Har kört utan bälte två gånger under min tid som taxichaufför, och det var endast för att jag var osäker på kundens beteende. Men det var inget problem, båda gångerna helt ok.

      Gilla