Evigt och rätt

Det stickas vantar i skolan så stickorna glöder. Hjälp behövs med tumband och hoptagningar här och där. Att plocka upp maskor till tummen är inte heller så lätt. Men alla försöker göra sitt bästa och BRA blir slutresultatet alltid!  Några är snabbare och för andra går det långsammare, men det syns ju inte på det färdiga arbetet!
En pojke berättade för mig igår att han hört fel först och trodde att aviga maskor hette eviga. — Inte är det så lätt alltid att hålla reda på alla nya saker och ord man ska lära sig!  🙂

0 tankar på “Evigt och rätt

 1. villaherberts

  Strongt av gossen att erkänna att han hört fel. Det är inte lätt att få till tummen när man är nybörjare, även gamla i gemet kan få problem ibland, jag stickade två högervantar för ett tag sedan. Det blev att göra två par, men mina vantar med ruggad insida går åt som smör i solen så det var inget problem.

  Gilla

   1. villaherberts

    Jag stickar vanliga vantar med sju bröder och vänder dom sedan in och ut och ruggar upp med en vanlig rotborste eller senast använde jag en potatisborste för rotborsten hade någon som tvättat sin båt slarvat bort, hittade den senare på vedapinon.

    Gilla

 2. heidinystrand

  Jag har litet blandade känslor när jag tänker på mina skolalster, vi hade en handarbetslärarinna, frk Hedström, som kunde vara litet virrig ibland, instruktionerna var litet sisådär. Jag vill minnas att jag trälade med vantstickandet så pass att jag inte hann med mer än 1 vante, och den såg ut som hejkomåhjälp!

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Det var nog lite annan stil på lektionerna på vår skoltid.. Det var tyst i klassen t o m på handarbetslektionerna, (som nu kallas syslöjd)! Pojkarna hade träslöjd, det var bara i småskolan som de virkade grytlappar. 🙂

   Gilla