Sommartid

Det onödiga klockvisarvridandet har skett ännu en gång. Så nu har vi onormaltid igen ända till hösten. Jag sov som vanligt tills jag tyckte det var dags att stiga upp i morse och utan att ha ändrat tiden i gårkväll. ”Klockan är elva” sa han som stigit upp tidigare och försökte hålla reda på tiden.  Nu står det 21:57 på datorn, men klockan är ju inte såå mycket i verkligheten!  😦  Hur ska man få någon ordning på det här klockvisvridareländet?

Annonser

6 thoughts on “Sommartid

 1. måsa-mållon

  Tänk att ingen får till ett slut på eländet! De flesta är ju irriterade på det här klockvriidase.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   M-M, det är säkert inte så lätt att få slut på, de lär ha börjat med det redan 1916 i Tyskland..

   Gilla

 2. mml

  Привет!
  Om vi kallar nån av våra tider för normaltid, så är det nog sommartiden i så fall för mig. Eller egentligen passar jag inte in nånstans. Jag har ett par gånger när mitt sömn
  tåg har gått försökt sova när kroppen vill och det är från 17,30- 18 till 0,30 -1. Det är tur att ”samhället” bestämmer våra tider för tänk om en med min inbyggda klocka skulle få makt att bestämma.
  När jag studerade, bodde jag hos en äldre tant. Första morgon kom grannarna och frå
  gade;Var mor Ella sjuk i natt, nej, svarade hon, men jag har ny hyresgäst
  Увыдиса

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Добрый день ММЛ!
   Vi har väl alla vår egen inbyggda klocka, men tyvärr går det inte alltid att rätta sig efter den, men att ställa om tiden två ggr/år är onödigt tycker jag..
   Всего хорошего! 😎

   Gilla

 3. gilla

  ja jag gillar inte heller detta klockvridas fram och tillbaka två gånger om året, åtm. inte på våren då man helt plötsligt ska ge bort en timme, då hänger liksom inte kroppen med alls…. men nu tycker jag att jag börjat komma ikapp igen, så jag ska väl överleva även denna gång….

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.