Orkidéer

DSC00988 Orkidéer är sällskapliga blommor, de trivs bäst flera tillsammans. Jag har tre och brukar därför ha dem alla tre i samma fönster. De blommar gång på gång och gläder oss med sina fina färger .. Nu har jag flyttat dem till köksfönstret där solen var för stark i sommar, så de fick vara i ett norrfönster.

Annonser

8 thoughts on “Orkidéer

 1. kicki53

  Jag har just nu tre stycken rosa som har blommat överdådigt i österfönstret mest hela sommaren. Före det låg de i vila många månader. Fascinerande blommor.

  Gilla

 2. http://bosseliden.wordpress.com

  Wow! Så fina du har. 🙂 Jag gillar extra mycket färgen. Vi är också väldigt förtjusta i orkidéer och har ofta dem. Det är så kul att se hur de kan ”komma tillbaka” efter att ha bott utomhus och i vår tvättstuga i vissa perioder och vilat upp sig. Tack för din kommentar på min blogg. På min blogg blandar jag skoj med allvar. Jag vill helst inte avslöja ”handlingen” i min bok på min blogg, en bok som kom ut förra året, med titeln ”Mina fotsteg i ditt hjärta”. Jag försöker lura läsaren med olika saker, men den som kan diabetes kan räkna ut vissa saker. Ett av mina mål var att väva in fakta som skulle vara sann om sjukdomen diabetes i en vanlig roman. Jag hoppas att din son kunnat leva ett ”normalt” liv. Kram Bosse som är ensam kock idag när alla mina tre ”damer” försvunnit iväg.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Välkommen till min blogg, trevligt att få kommentarer av en författare och många bloggtanters favorit.. 🙂 Av de många kommentarerna du får märker jag att du är omtyckt (precis som orkidéerna!) Kram, rosentanten

   Gilla

 3. Carita Liljendahl

  Orkidéer är väldigt vackra blommor. En gång fick jag en att blomma om två gånger, men för det mesta brukar de skrumpna bort med tiden – har inte haft en orkidé på länge. Kanske dags att köpa en då jag flyttar till ny bostad, ensam. Du gav mig en idé. Tack!

  Gilla

 4. lma7 Inläggets författare

  Och så ska de ha vatten mera sällan. Jag brukar sänka ner krukan helt i vatten fram och tillbaka ca. en gång/vecka med oregelbundna mellanrum! Inget vatten får stå på blomfatet och krukan ska vara genomskinlig så den släpper igenom ljuset.

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.