Fagerbacka

Vi besökte ett fäbodsställe som återställts i sitt forna skick som det såg ut för så där 100 år sedan eller ännu längre tillbaka i tiden. Tystnad, lugn och ro råder där nu några kilometer från annan nyare bebyggelse. Men där var säkert liv och rörelse för länge sedan med några familjer som bodde där sommartid med sina kor, hästar och får och hårt arbete för att försörja sig.

DSC00989DSC00991DSC01012DSC01020DSC01004DSC01014

Annonser

8 thoughts on “Fagerbacka

 1. kicki53

  Det skulle vara intressant att se. Just precis sånt som jag tycker om och ännu mera givande skulle det vara om de kunde ha verksamhet där under en vecka på sommaren eller så.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Det är nästan så jag känner mig som hemma där på muséiområdet. Mitt eget barndomshem som är från 1895 finns ännu kvar och där finns också en gammal spis och oförstörd natur.

   Gilla

 2. http://bosseliden.wordpress.com

  Härligt att läsa att det finns sådana ställen kvar, där de satsar på att återställa istället för att rasera. Jag har alltid varit fascinerad av att besöka platser där jag får ägna mig åt inre tankar. Försöka tänka mig tillbaks i tiden. Fantisera om hur människorna levde då. Komplettera med information som man kan få på olika sätt. Både jag och min fru har sagt att vi skulle nog passat in bättre om vi varit födda längre tillbaks i tiden. Då tänker vi bort de ”vidriga” förhållandena. Trevlig helg.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Då borde ni varit födda på 1800-talet, jag är född 1940 och har lite svårt ibland att passa in i nutid! 🙂 Kan bara säga att det var andra problem då än det är nu!
   Ha det gott!

   Gilla

 3. oops

  Har även jag upplevt den gångna tiden med att vässa lien och höbärgning här en dag, samt att sessorna var här på ett läger. Både de och jag samt frugan var klädda på gammaldags vis.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Vi har bara varit till Fagerbacka när ingen annan varit där, då är det knäpptyst..
   Det finns massor med bilder från program som ordnats där.

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.