Gammaldags

Finns det ännu någon som mjölkar kor för hand och silar mjölken genom silvadd? Det är en alldeles färsk bild som jag knäppte i dag. Mera bilder från samma ställe finns på min WP blogg:https://lma7.wordpress.com/

DSC01008

Annonser

4 thoughts on “Gammaldags

 1. Lena

  Knappast finns det någon som mjölkar för hand mera, fast det vet jag ju inget om. Men minnen dök ju nog opp. Funderade på hur det var silvadden skulle läggas. Vi lade den mellan två plattor med hål i. Men jag har för mig att det nog fanns någon spännanordning också som höll alltihop på plats? Efteråt åt katten opp silvadden.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Lena, ja det var ett spännjärn som man klämde ihop för att få på plats runt plattorna med hål. Det var större hål i den övre plattan.

   Gilla

 2. kicki

  Jovisst minns jag hur man använde silvadd och att katterna åt upp den se. Undrar hur bra det var för magen? Det lär nog inte vara många som mjölkar för hand mera.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Kicki, jag tror nog katterna kunde få problem ibland med avföringen.. Förr tror jag man brukade ”eftermjölka” för hand också när man börjat använda mjölkmaskin, det gör man säkert inte mera..

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.