Fin föreställning

I vissa länder ska barnen sättas i skola från 2,5 års ålder. Men en förutsättning är att de ska ha slutat  använda blöja, annars måste de börja senare. De ska inte lära sig läsa och skriva då ännu, men det kallas ändå skola och är inte riktigt samma sak som att vara på dagis.
Två av mina barnbarn bor i ett sådant land.

Det har varit pott-träning på gång nu för den yngre, men det har inte riktigt fungerat som det skall.  Men så en dag, första gången det lyckas för henne att kissa på pottan blir mamma, pappa och stora syster så glada att de applåderar! Då stiger tösen upp från pottan och bugar för ”publiken” precis som vid en föreställning.
Det tycker jag var fiffigt av en två åring!   🙂  Och nu pratar hon bara om att börja skolan ..

4 tankar på “Fin föreställning

 1. mumsen

  Jaa a vad skall man säga om det……. joo tack o lov fick jag o mina barn o barnbarn osv vara barn medan man var liten. Tycker nog det är lite tufft. 😉

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Det tycker jag med, men nog var det tufft också att börja som sjuåring i skolan utan att ha lekt tillsammans med några andra barn än bröderna.. en äldre och två yngre än mig. Allt har sina för- och nackdelar!

   Gilla

 2. http://bosseliden.wordpress.com

  Jag förstår att hon var stolt. Det skiljer en hel del mellan olika länder. Skolsystemet i Sverige har många brister och har halkat efter. En gång i tiden var det ett förebildsland och rankades som etta i världen. Men felet finns att hämta på många ställen. Jag har många ”mörka” åsikter om barnuppfostran och föräldraansvar. Trevlig helg. Kram Bosse

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   En riktigt lyckad föreställning! 🙂
   Svårt att veta vilka system som är bäst. Kanske du ska skriva ett inlägg om dina s.k. mörka åsikter! Ha det gott! Kram

   Gilla

Kommentarer är stängda.