Just så

Nu är vi utan matbutik i kommuncentrum. I fredags var det slutförsäljning på allt som fanns kvar. I morgon är nog dörren öppen men det finns ingenting att köpa. Lunch kan man få och piller från apoteket. Sen blir det att ta sig till stan eller andra byar för att köpa matvaror. Märkligt kommuncentrum och märklig utveckling, här finns nog folk, men det lönar sig inte att sälja matvaror..  Det är för nära till stan!

12 thoughts on “Just så

  1. lma7 Inläggets författare

   Kicki, då stänger man butiken! Men här i byn fanns tidigare två butiker och två banker, nu noll. Somt var bättre förr..

   Gilla

 1. Liv

  Oj så tråkigt! Det är så mycket lättare att handla i små butiker än i stora köpcentrum, men ändå lockar köpcentren pga större varuutbud och lägre priser. Finns det möjlighet till hemtransport månne?

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Hej på dej, Livis, trevligt att du tittar in! 🙂 Inte blir det bättre mera för oss gamlingar, när allting försvinner som fanns på gångavstånd förut. Få sii nö om vi svältar ehääl? 😦

   Gilla

 2. Bogart

  Man får förmoda att livskvaliteten naggas i kanten för många byinvånare när butiken stänger. Det är nog ganska enastående att ett kommuncentrum saknar butik.

  Folk som handlar i stan och därmed nobbar den egna bybutiken gör sin hemkommun en fatal björntjänst. Hur resonerar de?

  Man får hoppas att någon energisk person hakar på och startar upp. Men det gäller nog att hitta rätt koncept också. Lokalproducerat och närodlat kan vara nyckelord för småbutiker i framtiden. Med bra service kan en bybutik vara attraktiv. Det tycker åtminstone jag.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Bogart, man får ju hoppas på det bästa, vara beredd på det värsta och ta emot det som kommer … Man blir bara på dåligt humör av att tänka på framtiden, så det låter vi bli och tar en dag i sänder.. Vad kan en åldring påverka?? 😮

   Gilla

 3. scriptrix

  Samma problem har vi här i Sverige också. Små bybutiker läggs ner, och ofta saknar man inte kon förrän båset är tomt. Många har storhandlat i stan och tittat in i bybutiken ibland när de glömt att köpa salt eller toalettpapper. Ingen bybutik kan leva på ett sådant kundunderlag! Se på Småbönders Handelslag! I en liten by på ca 300 personer kan de ha en levande butik. Och vad beror det på? Jo, på att byborna handlar där! För de vill ha kvar sin butik! De åker inte till Kaustby eller till Terjärv centrum för att handla, de köper allt som går att köpa i sin egen butik!

  Gilla

 4. gilla

  ja jämmer o ve, det ska bara vara stora enheter nu för tiden, med allt 😦 e va nåu betär förr…kommer ihåg då jag var barn, då hade vi tre st bybutiker bredvid varandra o alla gick bra…. o dessutom fanns det en butik i varje by, o butiksbilen körde runt i kommunen…det var tider det, och på lörd. stängde de kl 13 o aldrig söndagsöppet och ingen svalt ihjäl

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.