Hundraser

I dag tänkte jag inte alls på att ”jaga” hundar för att få poäng av Bosse lekledare, men jag skulle ut och ta frisk luft och stoppade kameran i fickan ifall jag skulle se något trevligt att fota. Precis när jag kom ut till vägen kom en dam med två hundar som följeslagare, som gärna ville nosa på mig så jag frågade vad det är för raser. Hon pratade finska, så jag fick anstränga mig lite extra för att förklara varför jag var intresserad och ville fotografera dem. Hon tyckte det var en trevlig tävling att samla på hundfoton och berättade gärna om sina hundar allt jag ville veta. Golden retriever kände jag igen, men den andra var obekant. Jag fick veta att det var en Chinese crested dog, powder puff eller Kinesisk nakenhund.  Tyvärr finns den inte på listan men jag bryr mig inte så mycket om poängerna!  😉

Kinesisk nakenhund Powder Puff.

DSC01931

DSC01932

Golden Retriever.

DSC00231

Finsk stövare.

Men den får jag inga poäng för heller eftersom jag fotograferade den 26.5 2015!  😦

En granne har en Newfoundland hund men den finns inte heller på Bosses lista.  😦
Det får väl räcka med en poäng i uppgift 10.  Jag ids inte jaga flera!   😀

7 tankar på “Hundraser

 1. http://bosseliden.wordpress.com

  Det var väl bra. Du fick både frisk luft, motion,språkträning och en trevlig pratstund med en medmänniska. I vanliga fall är jag lite rädd för ”stora” hundar men en GR tycker jag alltid verkar vara så snälla.
  Kram Bosse

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   En trevlig och ovanlig pratstund med en helt främmande medmänniska, och det har jag Bosse lekledare att tacka för. 🙂 Båda hundarna var trevliga, GR var mycket intresserad av mina vantar. Jag är också rädd för hundar som ser ”farliga” ut, fast ägarna säger att de r såå snälla..
   Kram

   Gilla

 2. Pingback: Stölden som slutade lyckligt | Bosse Lidén

Kommentarer är stängda.