Uppgift 17…

… i Bosses lekar handlar om att hitta saker av samma sort och ta bilder. Mitt tema är ”detaljer i anslutning till hus.” Hoppas det temat godkänns!

Två skator av trä vid infarten till ett hus.

DSC02109

Tre fönster på skolhuset, (titta noga det finns ett trillingfönster högre upp på bilden förutom de tre stora)!

DSC02111

Fyra korta betongpelare vid ingången till vår nya butik.

DSC02108

Fem likadana dörrar på bilgarage.DSC02121Sex lampor vid kommungården.DSC02104

Del två av leken om att ta fel på person har jag inget dramatiskt att komma med. Men jag kan ju ta den här historien som jag minns:

Jag hade blivit bekant med en yngre dam, vi hade samma jobb så jag trodde att jag kände igen henne när hon serverade kaffe på en julfest vid skolan. Så jag sa ”hej” och började prata som om vi var gamla bekanta, Hon kände inte mig, men så sa hon vänligt att jag säkert trodde att hon var tvillingsystern och det var precis vad jag gjorde. Men hon tröstade mig med att det är inte är så ovanligt att folk förväxlar henne och systern. De är faktiskt lika som bär. För mig kändes det lite pinsamt, men ingenting att skämmas för egentligen!  🙂

Trevlig första Maj-kväll!

Annons

16 tankar på “Uppgift 17…

 1. http://bosseliden.wordpress.com

  Det är klart att jag tittade noga och såg de små söta fönsterna också. Snygg grönt trappräcke. Jag gillar lamporna också. Trist att det ska behövas betongklumpar av olika slag framför butiker. Sådant är jag inte uppvuxen med.
  Jag hade gärna haft en tvillingbror. Vad mycket bus och hyss vi kunde haft för oss. 😉 Jag hade älskat att skoja med ex. tjejer.
  Temat var tänkt av dig.
  Majkram från Bosse

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Ett sorgligt kapitel i mitt liv är tvillingar som dog knappt ett dygn gamla, våra första barn. Jag undrar ibland hur de skulle sett ut nu som snart 50-åringar… Själv är jag och en bror född i tvillingarnas tecken, men han är två år äldre.
   Det skulle nog ha blivit jobbigt för tjejerna om du haft en identisk tvillingbror! 😉
   Kram

   Gilla

   1. http://bosseliden.wordpress.com

    Jag beklagar. Den tanken måste du haft många gånger i ditt liv. För mig låter det mer ovanligt att båda barnen dör än, att ett klarar sig och ett dör när det går illa. Skulle dina barn levt om de fötts nu på 2000-talet?
    Kram Bosse

    Gilla

    1. lma7 Inläggets författare

     Tack! De föddes alldeles för tidigt och vägde 1300gr vardera och måste föras till ett annat sjukhus långt borta där det fanns vård för prematurer. Till saken hör att ingen läkare eller barnmorska hade upptäckt att det fanns två pojkar i min mage. Ultraljud gjordes inte 1967… Kanske de överlevt om de fötts 50 år senare, läkarna vet mera nu.
     Kram

     Gilla

 2. Pingback: De tog mig för en annan | Bosse Lidén

  1. lma7 Inläggets författare

   Tack, jag hör ju inte till de tio i topp men jag hänger med i lekarna så gott det går.. 🙂

   Gilla

 3. Kvinnotankar

  Kul ide att få olika uppdrag 🙂 Tvillingar har jag bara känt ett par. De var lekkamrater till min son. Den ena blond och blåögd den andra brunögd och brunhårigt. Bägge lockiga som små troll.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Du har väl varit in och tittat på Bosses blogg, vem som helst kan delta i uppgifterna och samla poäng, haka på, det är bara en lek! Du hinner ännu med på den här uppgiften, den stängs i morgon kl.20.00!
   Jag känner många par tvillingar, men ofta är det flicka och pojke, då är ju inte likheterna så slående! 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.