Skoldag 9-12

I dag var mor- och farföräldrar inbjudna till skolan. Det var program med sång och musik av alla klasser i tur och ordning. Väl inövade sånger på finska och svenska framfördes i språkbadsskolan med omkring 400 elever. Efter programmet var det mat för eleverna och kaffe eller saft för de inbjudna. Sen rast med massor av aktiviteter, klätterställning, gungor, bollspel m.m. Åtta-åringen ville visa allt för sin mormor så jag följde snällt med som ”rastvakt.” Efter det fick de som ville vara med i klassrummet när det knåpades ihop morsdagspresenter.

Inget lätt jobb att hålla reda på 25 elever i 8-9 års åldern. Jag beundrar lärare som klarar det. Barnen sitter inte tysta och räcker upp handen, när de ska svara, som vi gjorde när jag gick i skolan. PÅ den tiden var det tyst i klassen!

DSC02149

11 tankar på “Skoldag 9-12

  1. lma7 Inläggets författare

   På vilken klass i kielikylpykoulu går dina föräldrars barnbarn ? Det är sista året skolan är i bruk pga dålig luft. Till hösten blir det fortsättning i f.d. handelsskolan inne i stan.
   Nu har vi sommarvärmen här, trevlig morsdag! ❤

   Gillad av 1 person

    1. lma7 Inläggets författare

     Tack, trevligt var det och det bästa tänkbara morsdagsväder! 🙂 Vårt barnbarn går på åk 2 så de känner kanske inte varandra.

     Gilla

 1. miatankar

  Ja tyst i klassen var det på vår tid. Var det någon som bröt den ordningen och inte lydde tillsägelse blev hen utvisad i korridoren en stund. Sedan hade vi en lärare som kallades Pricka-Kalle för han körde med prickar…. Vissa lektioner hade han nog fullt upp med att hålla ordning på prickarna! 😉

  Gilla

 2. Pingback: Skolliv förr och nu | Miatankar

 3. Villa Herbert

  Kanske det skulle behövas lite mera pli i dagens skola men inte som på vår tid när man knappt vågade öppna munnen när man skulle svara på frågan.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Måtta med allt och lagom är bäst också i fråga om disciplin i skolan. Men nog tycker jag att lärarna skall respekteras av ALLA elever.

   Gilla

 4. fritidsbloggenblog

  Ja visst är det roligt att få vara med på barnbarnens olika tillställningar i skolan. Här i vår skola blir vi också bjudna till julfest, vårfest och i förra vecka var vi bjudna till skolans musikcafé. God fortsättning på helgen! 🙂

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Ja, roligt var det när det dessutom var sommarväder när vi var ute på rasten.
   Tack, helgen är slut, du har säkert också haft en fin och solig morsdag! ❤

   Gilla

Kommentarer är stängda.