Syttende mai

Bosses 19:de lekuppgift ska handla om Norge! Men det är en svår uppgift för mig som aldrig besökt Norge. Det lönar sig inte att leta i mina fotoalbum efter fina vyer, det får andra bjuda på.  Och många fina bilder har jag sett i andra bloggar. Men något hittade jag ändå som har anknytning till Norge!

Ett Youtube klipp av en norsk artist är en deluppgift och vad passar bättre just denna dag än ”Ja, vi elsker dette landet” med Sissel Kyrkjebö!
Tänkte ta ett klipp av tvillingbröderna Marcus och Martinus som ett barnbarn tipsade mig om, men det var inte riktigt i min smak, när jag lyssnade på några låtar..   😉

En bok av en norsk författare:  Där valde jag Anne Karin Elstad, som skrivit en hel del. Hon var född 1938 och dog 74 år gammal 2012.

DSC02225Den har jag läst för länge sedan men var i dag till biblioteket och tog en bild av den. (Den fanns i hyllan för böcker med stor stil för dem som inte ser så bra.)

Foton, det får bli norska tröjor som jag stickat nå’ngång under mitt långa liv till mig själv eller barnen. Jag tycker mycket om de vackra norska mönstren.

DSC02200DSC02218DSC02194DSC02192DSC02188

Till sist ett konstverk som jag fick av 8-åringen, som fick det av en flicka! Där ingår ju Norges flagga!  🙂

Det var min hyllning till Norge  i dag!

9 tankar på “Syttende mai

  1. lma7 Inläggets författare

   Den sista koftan har jag stoppat och lagat många gånger, nu är den så trasig att jag slutat använda den. Vilket öde de andra tröjorna mött vet jag inte, måste fråga döttrarna! 🙂

   Gilla

 1. http://bosseliden.wordpress.com

  Vilken pampig inledning på den rätta dagen. 🙂 Sissel och vackra vyer. 🙂 Vilken tur att du inte avstod. Min tanke från början var att de som inte kom på något kunde få ta hjälp av bildarkivet eller gamla hederliga album. Då skulle jag få se fina vyer på lekkamraternas bloggar. Jag hade under flera år fina norskinspirerade tröjor/koftor under vinterjackan. Numera har jag ägt några riktigt varma jackor där det inte gått att kombinera med varm tröja. Det är även stor skillnad mellan Ystad och de platser vi bott på tidigare. Jag minns hur jag frös i ex. Umeå. 🙂
  Fint konsverk.
  Klem fra Bosse

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Tack, trevligt om du gillar det. Förstår att det inte behövs så varma tröjor i Skåne, ni har ju nästan ingen vinter! 🙂
   Klem fra Lizzy

   Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Min blogg verkar vara besvärlig, att bokstäver försvinner är inte så ovanligt men hela bloggen … 😉

   Gilla

 2. Pingback: Norges stora dag | Bosse Lidén

  1. lma7 Inläggets författare

   Nu är det länge sen jag stickat stora tröjor, det blir mest sockor och vantar. Sommaren är ingen bra stickperiod för mig heller..

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.