Finalen i Bosse uppgifter

Det är sista och 30:e uppgiften som går av stapeln i Bosse Lidéns lek/tävling och det var mycket grävande i gamla gömmor för att hitta de rätta sakerna från A-Y. Många av de saker som det gäller finns inte alls men något har jag lyckats gräva fram. Gamla kläder var nog det intressantaste för min del. Hittade sånt som jag ska ta i användning efter alla år de legat glömda…

A. Fotoalbum finns många.
dsc02719B. Boxar med diabilder =0
C. Rullband =0

D. Kassettband med inspelad musik finns många men tyvärr vet jag inte vilka som är mina egna, de är våra i alla fall. Vi spelade in både musik tal och sång på 70-talet.dsc02758E. Köpekassettband, hittade bara två, de tre andra är språkkurser. Vet att det finns men inte var!dsc02757F. =0
G. =0  Köpta eller inspelade filmer finns inte hos mig.

H. Julkort, massor ..dsc02709I. Vykort dsc02711J. Privata brev, flera lådor.dsc02704K.  LP-skivor från 1976 och 1979dsc02756L. Singlar från 1950-60dsc02742M, N, O  =0 Filmstjärnor har jag aldrig samlat på.

P, Q =0 Äger inga Fem böcker eller Kitty böcker heller.

S. Posters från flickrum =0

T, U Inga  5- och 10-års dagböcker heller.

V. Dagbok började jag skriva i små häften från 10-års ålder. Men ”riktiga” köpta dagböckerhar jag inte.dsc02725dsc02724X. Adress böcker 3 styckendsc02727Y. Att söka gamla kläder, prova och ta bilder var en hel upplevelse.
En rutig skärmmössa från 60-talet är inte så illa.dsc02748Min blå klänning som jag hade på min pappas 70-årskalas 1965 och sedan på vårt förlovningsfoto fick jag på mig, men dragkeden i ryggen gick inte fast.  😛dsc02744Mina första glasögon från 1964, en grön hatt och kavaj från 70-talet hittade jag också.
T.o.m. Kameran är gammal, kanske 15 år..

dsc02746Det var väl allt som ger poäng men kan inte låta bli att bjuda på lite fler gamla plagg:dsc02767Denna orangea blus tyckte jag mycket om på 60-talet. 🙂dsc02763Klänningen sydde min mamma, jag var kanske 15 år då.dsc02766Den här sydde jag själv på 70-talet.dsc02761Och sist en rutig kjol från samma tid. Nu får det räcka fast jag hittade mycket mer …  😀

15 tankar på “Finalen i Bosse uppgifter

 1. Laila

  Kul med kläderna ☺ En del funkar forfarande och annat nja 😉 Klänningen din mamma sytt blev min favorit. Tyget gillade jag mycket och modellen såg trevlig ut.

  Gilla

 2. http://bosseliden.wordpress.com

  Kul att du tog med fler plagg. 🙂 Den där klänningen i just den blå nyansen var helt i min smak. Intressant att läsa att du också har lådor av brev. Jag har många hundra och funderar på att återläsa dem. 🙂 Bra att du hittade plagg som du kan använda igen. Tack för alla dina bidrag under året.
  Kram Bosse enhänt.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Tack för dina trevliga lekar under året, jag hoppade visst över några.. 😉 Men är riktigt nöjd med min placering på poänglistan. Jag läser ibland ett och annat brev från ”forntiden” men alla orkar jag inte med, kanske jag ska räkna dem, om jag orkar. Gamla kläder finns det gott om, jag behöver inte gå till loppis för att fynda, men tyvärr har jag växt ur det mesta..
   Hoppas pekfingret blir bra, du behöver alla fingrar för att hålla oss igång och annars också är de bra att ha.
   Kram

   Gilla

 3. Pingback: Vem är min största tvillingsjäl på Blogglandia? | Bosse Lidén

 4. wiolettan

  Grattis, så intressant att läsa och titta på dina bilder och minnen.
  Den där skotskrutiga kjolen känner jag igen, har haft en nästan likadan. Tjusiga kläder överlag.
  Fina bilder av dig också och du kunde ju ha kläderna, som det syns, dragkjedan i ryggen syns inte.
  Jan Sparring och Ömans, många härliga sånger.
  Ha det fint och kram till dig.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Tack Wiolettan! Det är bara kavajen som jag kunde tänka mig att använda, resten är för små förutom mammaklänningarna som jag inte visade upp. Det var trevligt att rota i gamla saker, men nog borde en hel del kastas..
   Kram och ha det så gott!

   Gilla

 5. Ditte

  Roligt att se ditt bidrag! Och bland kläderna är det en del jag också känner igen. Mycket har man ju samlat på sig genom åren.
  Grattis till väl utfört uppdrag.

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Tack Ditte! Det blir en del som lämnar i sina gömmor och jag hör inte till slit och släng generationen. Förr klippte man nötta kläder till att väva mattor av.

   Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Tack Ethel! Det var en rolig uppgift som förde oss till det förflutna. Intressant att se vad andra har sparat också. I vårt gamla hus finns mycket som borde kastas, en hel del skräp ..
   Ha en fin helg!

   Gilla

 6. Znogge

  Bra jobbat! Jag kommer heller inte att hitta allt men själva letandet är riktigt kul i sig 😀 Vilka fina klädesplagg som du har kvar!

  Kram och trevlig lördag 😀

  Gilla

Kommentarer är stängda.