December

”Ibland liksom hejdar sig tiden ett tag och någonting alldeles oväntat sker
Världen förändras för varje dag men ibland blir den aldrig den samma mer.”

Vem som författat den versen vet jag inte, men det är det som hänt mig denna höst och vinter. Efter 55-års äktenskap är nu min make borta. Lite mer än två månader blev hans sista sjukhusvistelse, en tung och svår tid både för honom och mig och för våra barn. Men nu är alla hans sjukdomar, smärta och ångest förbi och han får vila i frid. — ”Om en kort liten tid får vi mötas på himmelens strand..” sjunger vi i en sång, det hoppet lever jag på nu.

Julen är nära, men kanske finns det många andra som liksom jag inte varken vill eller orkar med några julförberedelser? Julen får komma och bli som den blir utan något extra stressande med mat, julklappar och annat som brukar höra till. Vi firar ju Julen till minne av vår Frälsare Jesus födelse och då var det inte heller så pyntat och fint i stallet där Han föddes..

Önskar alla en FRIDFULL JULHELG!

Annons

8 tankar på “December

 1. gillasvardag

  Varmt deltagande i sorgen och saknaden. Man vet aldrig vad som väntar ”runt hörnet”. Stundom glädjande ting, stundom sorgliga. Här blir det en lugnare jul i år, det är splittrat och råddigt ibland med stor familj som ska vara en här o en där… Men huvudsaken alla trivs, på sitt sätt. Jag är ingen ”hönsmamma” som tvingar ngn att göra som vi alltid gjort, typ. Glad är jag över att juldagarna blir bara ett veckoslut o inte en hel vecka med Söndagar…. Önskar Dej en Fridefull Jul! Kram❤️🕯️✨

  Gilla

  1. lma7 Inläggets författare

   Tack Gilla! När man är gammal är det helt naturligt att man levt färdigt när som helst, men det känns på något sätt overkligt att vara ensam kvar efter 55 år tillsammans…
   Julkramar till dig och de dina! ❤

   Gillad av 1 person

  1. lma7 Inläggets författare

   Tack oops! Ja, ”sorgen och glädjen de vandra tillsammans” skrev Thomas Kingo redan år 1681.. 364 i vår Psalmbok, läs eller sjung gärna alla 5 verserna!

   Gilla

Kommentarer är stängda.